Градот Истанбул е дом на не еден туку два главни меѓународни аеродроми. Аеродромски шатлови, општински јавни автобуси, такси и приватни/заеднички шатлови се некои од опциите за пристигнување од аеродромот до централната деловна област што се достапни од сите овие субјекти. Приватните шатлови се далеку најзгодниот, пријатен, безбеден и брз метод за патување помеѓу аеродромите во Истанбул и центарот на градот. Додека превозот на аеродромот во Истанбул и приватните заеднички шатлови помеѓу аеродромите во Истанбул и центарот на градот имаат разумни цени, приватните шатлови се убедливо најзгодниот начин за патување помеѓу аеродромите во Истанбул и центарот на градот.

Приватен трансфер на аеродромот во Истанбул

Новиот аеродром во Истанбул, често познат како ИСТ, може да се најде во областа Арнавуткој во Истанбул, која се наоѓа блиску до брегот на Црното Море. Приближно 45 километри го делат Новиот аеродром во Истанбул од основните населби во центарот на градот на Истанбул. Ова растојание е приближно типично. Ниту една метро линија не патува директно од аеродромот Нов Истанбул до главниот дел на градот. Аеродромскиот шатл HAVAIST е најефикасниот начин да стигнете од аеродромот до центарот на градот на Истанбул. Заедничкиот шатл или приватниот шатл, од друга страна, е најпријатната и најзгодната опција.

Приватни шатлови до и од аеродроми

Силно предлагаме да користите приватен шатл-трансфер за вашиот хотел ако патувате со голема група, семејство кое вклучува деца или ако имате многу багаж. Тоа е затоа што приватните шатл-трансфери нудат удобен, удобен и безбеден трансфер по одредена цена. Дополнително, тие вклучуваат престанок на аеродром и помош за багаж до и од аеродромот.

Ќе ве спуштат во центарот на градот или аеродромските шатлови IETT или HAVAIST. Оттука, ќе треба да се качите со такси или да пешачите, што ќе биде поголем предизвик со вашите деца и багаж. Од друга страна, кога ќе изберете приватен превоз, ќе ве доведат директно во лобито на вашиот хотел. Овие шатлови нудат услуги за пречекување и пречекување на аеродромот, помош за багаж и услуги за приватен превоз со прифатлива и фиксна цена. Превозот до и од аеродромот во Новиот Истанбул е обезбеден со разновидна флота од удобни такси, мини комбиња, луксузни автомобили и минибуси кои можат да примат од 6-19+ патници. Оваа флота може да одговори на секое барање, додека сè уште обезбедува брза и безбедна услуга (IST). Покрај тоа, тие се попогодни во однос на удобноста и брзината од шатловите, автобусите и таксито. Заштитата и благосостојбата и на гостите и на возачите се од најголемо значење. Тие се грижат секое возило да биде исчистено и дезинфицирано во согласност со критериумите утврдени со COVID-19 на Светската здравствена организација

Често поставувани прашања

Во колку часот треба да пристигнам на аеродромот за да се осигурам дека имам доволно време да ги завршам сите потребни процеси пред мојот лет?
Вообичаено, шалтерите за пријавување ќе се отворат помеѓу два и три часа пред планираното време на поаѓање. Во зависност од авиокомпанијата со која летате, може да има варијации во времето на отворање за домашно или меѓународно пријавување. Силно ги советуваме нашите клиенти да дојдат на аеродромот Сабиха Гокчен во соодветната временска рамка.
Дали треба да претпочитам приватни шатлови од аеродромот или јавен превоз?
Јавниот превоз од и до аеродромот најверојатно ќе биде попристапен, но приватните шатлови се многу поудобни и побезбедни.
Кои се новите прописи во однос на количината на течност, аеросол и гел што може да се носи во рачниот багаж?
Од 2010 година, на патниците на домашните летови не им е дозволено да имаат течности во рачните торби поголеми од 100 милилитри. Од мај 2009 година, патниците на меѓународните летови се предмет на ограничувања во однос на количината и видот на течности што можат да се носат во нивниот рачен багаж.