Метрото

Засега нема метро линија што ги поврзува аеродромот во Истанбул и централната деловна област на градот. Од друга страна, новата метро линија М11 (M11 Gayrettepe – Нов аеродром Истанбул) треба да стапи во употреба во 2024 година. Оваа линија ќе го поврзе новиот аеродром со областа Левент за само половина час поради ниската број на станици кои ќе бидат закажани помеѓу.

И автобусите Bus Havaist и IETT се одговорни за обезбедување превоз помеѓу аеродромот во Истанбул и центарот на градот. Аеродромските автобуси ќе ве превезуваат до вашата дестинација за плаќање што се движи од 64 TL до 110 TL, во зависност од рутата што ја одите. Овие автобуси нудат многу фреквентни рути кои се практично секогаш достапни деноноќно.

Такси

Таксистите од аеродромот во Истанбул можат да ве превезат до вашата дестинација на беспрекорен и безбеден начин. Можете да стигнете до вашиот хотел во Истанбул за околу 59 минути и да платите 400 TL со едно од такси-возилата кои спаѓаат во една од трите категории: портокалови такси, кои нудат поевтини возења со економични возила; сини такси, кои нудат поскапи трансфери во комфорни автомобили; и црни такси, кои нудат скапи возења со луксузни возила. Сепак, обично високите нивоа на сообраќај може да го направат вашето патување поскапо и да трае подолго од очекуваното.

Приватен трансфер до и од аеродром

На аеродромот во Истанбул (IST), има многу приватни компании за транспорт на аеродроми кои нудат висококвалитетни услуги до и од аеродромот. Овие услуги може да се користат и со доаѓање и одење до ИСТ. Вашиот личен возач ќе ве чека во областа за пристигнување, ќе се грижи за вашите торби и ќе ве префрли во градот Истанбул на брз и удобен начин. Уживајте во возењето без стрес до вашето сместување во Истанбул со оваа удобна услуга.

Изнајмување автомобил

Што може да биде подобро од тоа да имате сопствен автомобил и да можете да ги организирате плановите за патување точно како што сакате? На аеродромот во Истанбул, патниците можат да изберат од широк спектар на опции за изнајмување автомобили обезбедени од голем број различни бизниси за изнајмување автомобили. Набрзина погледнете ги за да ги дознаете сите корисни информации што ви се потребни за да ги добиете најголемите попусти на зделките за изнајмување автомобили на аеродромот во Истанбул.

Меѓународниот аеродром во Истанбул до срцето на Истанбул

Патувањето од аеродромот во Истанбул до центарот на градот на Истанбул (Султанахмет) може да се постигне со користење на различни начини на јавен превоз. На аеродромот, можете да најдете широк спектар на агенции за изнајмување возила, како и голем број такси до кои се достапни деноноќно за ваша погодност доколку сте заинтересирани за приватен превоз. Од друга страна, прекрасните автобуси на Хаваист патуваат до Султанахмет на секои половина час, а во не толку далечна иднина ќе има и метро линија за ваше користење како начин на јавен превоз.

Аеродром од Истанбул до Таксим Населбата Таксим нашироко се смета за историски и културен епицентар на градот. Таксим е прекрасна и жива населба во Истанбул која е популарна кај посетителите од целиот свет. По слетувањето на меѓународниот аеродром во Истанбул, како ќе стигнете до вашето сместување ако се наоѓа во таа раздвижена населба? За наше олеснување, доаѓањето од сосема новиот аеродром во Истанбул до плоштадот Таксим може да се постигне со користење на различни начини на транспорт.

шатл-служба од аеродромот Сабиха Гокчен до аеродромот во Истанбул

Такси и автобуси се единствените начини на транспорт достапни за патниците кои сакаат да се префрлат од аеродромот во Истанбул до аеродромот Сабиха Гокчен, „древниот“ аеродром што го опслужува градот. Меѓутоа, во не многу далечна иднина, патниците ќе имаат можност да се возат со сосема новата брза железница што ќе ги поврзе двата аеродроми. Ова ќе го намали износот на времето поминато на патување, како и количината на вклучени маки

Често поставувани прашања

Дали се одвоени домашниот и меѓународниот патнички терминал? Колку оддалечени ќе бидат терминалите еден од друг?
На аеродромот во Истанбул нема посебни капацитети за домашни и меѓународни летови. Под еден покрив ќе бидат опслужени сите патници.
Дали ќе има виза на аеродромот во Истанбул? Како можеме да дознаеме повеќе за ова?
Е-визата може да се користи на аеродромот во Истанбул исто како и на аеродромот Ататурк во Истанбул. Патниците мора да добијат отпечаток од нивните е-визи пред да патуваат на аеродромот во Истанбул бидејќи таму нема да има киосци за е-визи.
Дали аеродромот има табли со информации за летот? Како можам да ги гледам летовите онлајн?
Летовите може да се гледаат онлајн и на табли во аеродромот во Истанбул.