Тема што ги интересира туристите е хотелски опции во Истанбул. Хотелите во Истанбул се конкурентни, а нивните цени се многу променливи. Дали сте дојдени да патувате во Истанбул и имате ограничен буџет? Дали барате сигурни и централни буџетски хотели во Истанбул? Не знаете од каде да започнете да патувате во Истанбул и да најдете буџетски хотели? Не грижете се; ти си на вистинското место. За да се ослободите од прашалниците во вашата глава, седнете и прочитајте ја нашата статија.

Собравме места за патување во Истанбул области и буџетски хотели за сместување. Ајде да почнеме! Еве ги најубавите места за патување во Истанбул и буџетските хотели.

Султанахмет

Тој е административен и животен центар на Отоманската империја и го добил името по султанот I. Султанахмет, именуван по Ахмет, а може да се нарече и историско срце и центарот на Истанбул.

Кога Султанахмет се споменува, првите работи што ми паѓаат на ум како историски споменици и места за патување;

 • Палатата Топкапи,
 • Џамијата Света Софија,
 • Сина џамија,
 • Истанбулски археолошки музеи
 • Музеј на мозаици на големи палата
 • Базилика цистерна

Бидејќи плоштадот Султанахмет и неговата непосредна околина се блиску до сообраќајот на возила и атракции лоцирани овде се многу блиску, лесно можете да шетате насекаде во Султанахмет.

Буџетни хотели во Султанахмет

Доколку сакате да престојувате во областа Султанахмет, цените на хотелите варираат помеѓу 15 и 30 евра. Предлози за буџетски хотели во Султанахмет за вас;

 • Данис Хотел Истанбул
 • Хотел Фарина од Cigno

Бешикташ

Тоа е совршен избор за патување во Бешикташ откријте го Истанбул затоа што Бешикташ е област каде што можете да го набљудувате животот во Истанбул на најдобар начин и каде се мешаат топли луѓе. Бешикташ е централен каде се концентрирани шопинг, јадење и пиење, забава и културно-уметнички активности. Ortaköy, заедно со областите Арнавуткој, Куручешме и Бебек, е највредниот регион на Босфорот. Бешикташ е исто така суштински јазол на поморскиот транспорт во Истанбул. Чамците и чамците што поаѓаат од областите Ускудар, Кадикој и Босфор се меѓу омилените на брегот на Бешикташ.

Исклучителни места за патување во Бешикташ; 

 • Чаршијата и плоштадот Бешикташ
 • Пристаништето на Бешикташ
 • Палатата Долмабахче
 • Поморски музеј
 • Палата Јилдиз
 • Палата Чираган

Буџетни хотели во Бешикташ

Цените на хотелите во Бешикташ варираат помеѓу 15 и 35 евра. Бешикташ е голема област. Погрижете се вашиот хотел да се наоѓа блиску до центарот на Бешикташ.

Предлози за буџетски хотели во Бешикташ;

 • Хотел Golden Pen
 • Хотел Баркод

импровизација

Таксим е една од најцентралните точки на областа Бејоглу во Истанбул. Во античко време, регионот, познат како Пера, зазема значително место и во историска и во туристичка смисла.

Тоа е дом на убавото стари згради за оние кои сакаат да одат на историско патување. Покрај тоа, Таксим ви овозможува да имате пријатно време во секое време од денот со места за посета, шопинг и места за забава, особено улицата Истиклал, која е позната како место за состаноци на луѓето.

Еве кои места треба да ги видите кога патувате до Таксим;

 • Улица Истиклал
 • Плоштад Таксим
 • Парк Гези
 • Кулата Галата
 • Католичката црква Свети Антуан
 • Музеј Пера
 • Музеј на модерна уметност во Истанбул

Буџетни хотели во Таксим

Лесно е да се најдат буџетски хотели во Таксим. Сепак, запомнете дека хотелот треба да биде и достапен и безбеден. Буџетните хотелски цени варираат од 10 евра до 30 евра.

 • Istasyon Suites
 • Хотел Seamoon

Големиот остров

Büyükada, најголемиот од островите наречени Принцовите острови, е едно од најтуристичките места во Истанбул. Покрај сите природни убавини, секогаш ги импресионира посетителите со својата културна и архитектонска текстура. Во лето, островот има многу поголема популација од неговата просечна популација и е речиси секојдневно место за бегство за да се извлечете од градската врева и сообраќај.

 • Плажата Бујукада
 • Ада чаршија и улиците Ада
 • Музеј на островите
 • Јучетепе
 • Адакуле

Буџетни хотели во Büyükada

Спротивно на популарното верување, лесно е да се најдат евтини хотели во Бујукада. Цените за евтините хотели на овој мал остров, каде што можете да возите дек велосипед, се движат од 15 до 25 евра.

 • Хотел Елиса Бутик
 • Од хотелот Шукру
 • Белата палата

Често поставувани прашања

Дали ќе ми биде удобно во овие буџетски хотели?
Секако. Се работи за патувањето и искуството. Истанбул на сите им нуди удобно патување, без разлика на буџетот.
Што треба да барам во буџетските хотели?
Прво, локација. Сакате да бидете блиску до деловите од градот што сакате да ги видите бидејќи ќе имате многу опции за избор. Секогаш можете да започнете со најблискиот.
Дали услугата во буџетските хотели е добра?
Услугата во буџетските хотели е обврзана да биде понеповолна отколку во хотелите со 5 ѕвезди, но тие ќе ја завршат работата.
Дали сè уште можам да уживам во одморот во буџетски хотели?
Секако! Како што беше кажано претходно, се работи за патувањето и како го правите вредно.