Најдобрите места за престој во Истанбул се Таксим, Султанахмет и Бејоглу. Сите три од овие локации се погодни, безбедни и опкружени со места за јадење, вклучувајќи ресторани и колички за храна. Ако одвоите време внимателно да го испланирате вашиот одмор, ќе поминете прекрасно во Истанбул без да се грижите дали ќе го скршите банката. Составивме листа на неколку прифатливи хотели со 3 ѕвезди во Истанбул со цел да ви го олесниме планирањето на патувањето таму.

Хотел Карије

Можно е овој хотел да бил еден од првите бутик хотели во Истанбул. Цените се шокантно ниски, а едно од можните објаснувања е дека Карие речиси и да нема никакви докази за истрошеност. Музејот Карије, познат по своите воодушевувачки византиски мозаици, е погодно лоциран веднаш до хотелот. Собите се опремени за да го одразуваат фактот дека структурата некогаш била куќа од 19 век со вклучување детали како завеси од тантела, високи тавани, паркет со килим и решетки на прозорците.

Хотелот Ангелски дом

Овој прекрасен стар дом беше претворен во Бутик Хотел во 2003 година и оттогаш е отворен и подготвен да им служи на своите посетители. Најимпресивниот аспект на овој хотел е неговата тераса, која нуди прекрасен поглед на Султанахмет додека гостите можат да пијат една чаша вино навечер.

Хотел Рива

Хотелот Рива има одлична локација и обезбедува значителен сооднос цена-перформанси. И двата од овие аспекти го прават хотелот да се издвојува. Хотелот се наоѓа во близина на плоштадот Таксим, што го става во непосредна близина на Бејоглу, Султанахмет, Галата и Бекташ, покрај тоа што обезбедува удобен пристап до голем број други клучни локации во Истанбул.