За Истанбул Контакт
Сите фотографии (4)
Повеќедневна турнеја Водени турнеја

Музејска карта со водич Истанбул

Добијте пристап до линијата за прескокнување и талентиран водич за истражување на базиличната цистерна, палатата Топкапи, палатата Долмабахче и многу повеќе!

64 Коментари

 • детали за
 • Определување
 • Локација
 • слики
 • Флексибилно откажување

  Откажете до 24 часа однапред за целосна наплата

 • Безбедна трансакција

  Нашиот онлајн систем за плаќање ги шифрира вашите информации за плаќање за да ве заштити од измами и неовластени трансакции.

 • Најдобри Цена Гаранција

  Нашата гаранција за најдобра цена значи дека можете да бидете сигурни за вашата резервација по најдобра цена со истите услови и услови.

Времетраење 5 Ден

Проверете ја достапноста за да ги видите почетните времиња.

Туристички водич во живо

англиски

Така, пристигнавте во Истанбул, возбудени да ги видите сите неверојатни атракции што ги нуди градот! И тогаш ги гледате линиите за билети. 

Не се откажувајте, не се обесхрабрувајте и, пред сè, не чекајте ред! Добијте ја картата за музеј со водич Истанбул!

Со Guided Museum Pass Истанбул, можете да ги посетите сите историски места наведени подолу и целосно да ги прескокнете линиите за билети! Не треба да правите никакви резервации, едноставно погледнете го распоредот за водени обиколки подолу и појавете се на местото на состаноци 5 минути порано за турнејата на која сакате да присуствувате. Запознајте го водичот и нека започне вашето патување низ историјата на Истанбул!

Секој музеј наведен подолу можете да го внесете само еднаш. Имате вкупно 5 последователни календарски дена за користење на пропусницата. Првиот ден на користење е првиот ден кога ќе влезете во некој од музеите. 

 

Погледнете го распоредот подолу за да започнете со планирање!
 

Понеделник

09:00 - Цистерна базилика (30 мин.) (Б)

09:00 - Сина џамија (30 мин.) (Б)

09:00 - Сулејманије џамија (30 мин.) (S)

10:00 - Света Софија (60 мин.) (Б)

11:00 - Палата Топкапи (60 мин.) (Т)

14:00 - Света Софија (60 мин.) (Б)

14:30 - Палата Топкапи (60 мин.) (Т)

14:30 - Кулата Галата (20 мин.) (Г)

16:00 - Кулата Галата (20 мин.)(Г)

16:30 - Цистерна базилика (30 мин.) (Б)

16:30 - Археолошки музеј (20 мин.) (Т)

ВТОРНИЦИ

09:00 - Цистерна базилика (30 мин.) (Б)

09:00 - Сина џамија (30 мин.) (Б)

09:00 - Турски исламски уметности (30 мин.) (Б)

10:00 - Света Софија (60 мин.) (Б)

10:00 - Цистерна базилика (30 мин.) (Б)

13:30 - Палата Долмабахче (60 мин.) (Д)

14:00 - Света Софија (60 мин.) (Б)

14:30 - Кулата Галата (20 мин.) (Г)

15:30 - Палата Долмабахче (60 мин.) (Д)

16:00 - Кулата Галата (20 мин.) (Г)

16:30 - Цистерна базилика (30 мин.) (Б)

СРЕДА СРЕДБИ

09:00 - Сина џамија (30 мин.) (Б)

09:00 - Сулејманије џамија (30 мин.) (S)

09:00 - Археолошки музеј (20 мин.) (Т)

10:00 - Света Софија (60 мин.) (Б)

10:00 - Палата Топкапи (60 мин.) (Т)

11:00 - Палата Топкапи (60 мин.) (Т)

13:30 - Цистерна базилика (30 мин.) (Б)

14:00 - Света Софија (60 мин.) (Б)

14:30 - Палата Топкапи (60 мин.) (Т)

15:30 - Палата Долмабахче (60 мин.) (Д)

16:30 - Големиот пазар (30 мин.) (Б)

16:30 - Цистерна базилика (30 мин.) (Б)

ЧЕТВРТОК 

09:00 - Сина џамија (30 мин.) (Б)

09:00 - Сулејманије џамија (30 мин.) (S)

09:00 - Цистерна базилика (30 мин.) (Б)

10:00 - Света Софија (60 мин.) (Б)

11:00 - Палата Топкапи (60 мин.) (Т)

13:30 - Цистерна базилика (30 мин.) (Б)

14:00 - Света Софија (60 мин.) (Б)

14:30 - Палата Топкапи (60 мин.) (Т)

15:30 - Палата Долмабахче (60 мин.) (Д)

16:30 - Цистерна базилика (30 мин.) (Б)

16:30 - Археолошки музеј (20 мин.) (Т)

 

ПЕТОК

09:00 - Турски исламски уметности (30 мин.) (Б)

09:00 - Цистерна базилика (30 мин.) (Б)

09:00 - Сулејманије џамија (30 мин.) (S)

09:00 - Археолошки музеј (20 мин.) (Т)

10:00 - Турски исламски уметности (30 мин.) (Б)

10:00 - Палата Топкапи (60 мин.) (Т)

10:00 - Цистерна базилика (30 мин.) (Б)

11:00 - Палата Топкапи (60 мин.) (Т)

13:30 - Палата Долмабахче (60 мин.) (Д)

14:30 - Палата Топкапи (60 мин.) (Т)

14:30 - Кулата Галата (15 мин.) (Г)

15:00 - Цистерна базилика (30 мин.) (Б)

15:30 - Палата Долмабахче (60 мин.) (Д)

16:00 - Кулата Галата (15 мин.) (Г)

16:30 - Цистерна базилика (30 мин.) (Б) 

16:30 - Големиот пазар (30 мин.) (Б)

САБОТИ

09:00 - Сина џамија (30 мин.) (Б)

09:00 - Сулејманије џамија (30 мин.) (S) 

09:00 - Цистерна базилика (30 мин.) (Б)

09:00 - Турски исламски уметности (30 мин.) (Б)

10:00 - Света Софија (60 мин.) (Б)

10:00 - Сина џамија (30 мин.) (Б)

10:00 - Цистерна базилика (30 мин.) (Б)

11:00 - Цистерна базилика (30 мин.) (Б)

11:00 - Палата Топкапи (60 мин.) (Т)

13:30 - Палата Долмабахче (60 мин.) (Д)

14:00 - Света Софија (60 мин.) (Б)

14:30 - Палата Топкапи (60 мин.) (Т)

14:30 - Кулата Галата (15 мин.) (Г)

15:30 - Палата Долмабахче (60 мин.) (Д)

16:00 - Кулата Галата (15 мин.)(Г)

16:30 - Цистерна базилика (30 мин.) (Б)

16:30 - Големиот пазар (30 мин.) (Б)

16:30 - Археолошки музеј (20 мин.) (Т)

 

НЕДЕЛА

09:00 - Сина џамија (30 мин.) (Б)

09:00 - Сулејманије џамија (30 мин.) (S)

09:00 - Цистерна базилика (30 мин.) (Б)

09:00 - Турски исламски уметности (30 мин.) (Б)

10:00 - Света Софија (60 мин.) (Б)

10:00 - Сина џамија (30 мин.) (Б)

10:00 - Цистерна базилика (30 мин.) (Б)

11:00 - Палата Топкапи (60 мин.) (Т)

13:30 - Палата Долмабахче (60 мин.) (Д)

14:00 - Света Софија (60 мин.) (Б)

14:30 - Палата Топкапи (60 мин.) (Т)

14:30 - Кула Галата (15 мин.) (Г)

15:30 - Палата Долмабахче (60 мин.) (Д)

16:00 - Кула Галата (15 мин.) (Г)

16:30 - Цистерна базилика (30 мин.) (Б)

16:30 - Археолошки музеј (20 мин.) (Т)

16:30 - Турски исламски уметности (30 мин.) (Б)


(Б)Турите со водич започнуваат на автобуската постојка Busforus, блиску до Света Софија, освен ако не е поинаку наведено.

- (Т)  Местото на средба за оваа турнеја е влезот на Музејот на килими (Halı Müzesi), надвор од палатата Топкапи.

- (Д) Збирното место за оваа тура е пред вратата на саат-кулата на палатата Долмабахче.

- (Г) Збирно место за оваа турнеја е пред Фонтана веднаш до кулата Галата. Кликнете за мапа 

(Б) Збирно место за оваа турнеја е во BUSFORUS ИСТАНБУЛ(Црвени двокатни автобуси) постојка, блиску до Света Софија. Кликнете за слика.

- Нашиот водич носи знаме со логото на Истанбулската туристичка карта.

Изберете учесници, датум и јазик
Определување
 • Истражете ја Света Софија, со водич
 • Вртете се назад во времето додека одите по истите сали како Отоманските султани во палатата Топкапи.
 • Погледнете ја обемната колекција на дела на уметници од поранешните исламски региони во Музејот на турската и исламската уметност.
 • Посетете ја Аја Ирина, првата катедрала во Константинопол.

Вклучени
 •  Влезници.
 •  Професионален туристички водич. Турата ќе биде на англиски јазик.
Не се вклучени
 •  Билет за царски харем за палатата Топкапи.
 •  Харем билет за палатата Долмабахче.
Локација

Знајте пред да одите

Guided Museum Pass не ви дозволува да влезете сами во музеите. Мора да се сретнете со нашиот водич 5 минути пред почетокот на турата.


слики

Поврзани тури

Прескокнете ја линијата Препорачана Безбедна трансакција Целодневна турнеја Аудио водич Пријателски деца Разглед историја природата Водени турнеја Влезен билет Подигнување/отпуштање
Сите ваши планови за разгледување, подредени! Пропусницата ќе ви овозможи да ги прескокнете линиите за билети, да заштеди пари и да ве води низ сите најдобри атракции во градот!

64 Коментари
€90.00 / По лице
Повеќедневна турнеја Водени турнеја
Добијте пристап до линијата за прескокнување и талентиран водич за истражување на базиличната цистерна, палатата Топкапи, палатата Долмабахче и многу повеќе!

64 Коментари
€95.00 / По лице
Музејска карта со водич Истанбул
Вкупна цена 95.00 €
12 јануари 2022
19:00
2 возрасни (и), 1 дете
турскиот
Дом на атракција
Други атракции што треба да се земат предвид