За Истанбул Контакт
ДАТУМ
СОРЕДУВАЊЕ
Популарност
ФИЛТЕРОТ
25 Резултат
Прескокнете ја линијата Пријателски деца природата Влезен билет Подигнување/отпуштање
ViaSea Aquarium (Парк на крокодили) Билети за прескокнување на линијата
Искусете го хипнотизирачкиот свет под брановите во аквариумот ViaSea, сместен во Марина Виапорт Тузла. Како пионерски аквариум во Турција, ViaSea може да се пофали со импресивен простор од 8 хектари во кој се сместени над 12,000 морски суштества, вклучувајќи крокодили од Нил, џиновски желки и егзотични влекачи. Со 47 тематски изложби, волшебен тунел со прикажување на грабливи ајкули и интерактивни можности за хранење, ViaSea нуди уникатен спој на образование, забава и состаноци кои предизвикуваат стравопочит. Без разлика дали рачно храните зраци, набљудувате ретки влекачи или сте сведоци на подводните чуда на најдолгиот тунел во Истанбул, ViaSea Aquarium ветува незаборавно патување во длабочините на водниот живот.

€18.00 / По лице
Препорачана Пријателски деца историја Влезен билет
Музеј за историја и искуство Аја Софија
Влезете во неверојатно искуство каде што историјата оживува: историскиот и искуствен музеј „Аја Софија“ во историската палата Ибрахим Паша толку блиску до џамијата Аја Софија. Потопете се во волшебните приказни што го обликуваа наследството на Света Софија, додека ги истражувате прецизно курираните области на искуство со неверојатно подготвен аудио коментар. Вклучете ги вашите сетила со најсовремена технологија, интерактивни дисплеи и стручно подготвени аудио коментари што ве пренесуваат низ времето. Откријте скриени приказни, восхитете се на артефактите што не се видени досега и создадете подлабока врска со иконското ремек-дело на Истанбул. Планирајте ја вашата посета на Историскиот музеј Аја Софија преку Istanbul.com и прифатете го навистина волшебното истражување на минатото.

€30.00 / По лице