За Истанбул Контакт

Услови

1-Одговорности на Истанбул.com 

istanbul.com е бренд на агенцијата за туризам Cityberry®, регистрирана членка на Асоцијацијата на турски туристички агенции (TURSAB) со број на лиценца: 11745.

- Со купување на Istanbul.com и сите дополнителни услуги вклучени во него, се смета дека корисниците се согласиле со условите и условите утврдени од агенцијата Cityberry Travel.

- istanbul.com делува единствено како дистрибутер на билети и не е организатор или „давател“ на настани, како што е дефинирано со Законот за заштита на потрошувачите.

- istanbul.com сноси одговорност исклучиво за продажба и дистрибуција на билети.

- istanbul.com не може да биде одговорен за каква било загуба или штета поврзана со настанот/атракцијата/шоуто/давателот на услугата (во понатамошниот текст „Атракција“).

- Билетите, без разлика дали се физички или електронски, се непреносливи и не можат да се препродадат.

- istanbul.com не е одговорен за изгубени или оштетени билети.

2-Е-пошта комуникација

-По завршувањето на купувањето, корисниците потврдуваат дека Cityberry Travel има право да испраќа е-пошта за трансакција и известување.

- Корисниците исто така се согласуваат на споделување на нивните податоци за контакт со трети страни за обезбедување на услуги и придобивки.

3-Атракции / Услуги

- Условите и условите за атракции може да варираат и се одредени од соодветниот провајдер.

- Клиентите на istanbul.com се обврзани со условите и условите на Атракции (достапни на веб-страницата на секоја атракција) кога ги користат нивните билети istanbul.com

- Работните часови на Атракции може да се разликуваат, а на корисниците им се советува директно да го проверат со соодветната атракција.

- istanbul.com го задржува правото да отстранува настани, атракции или емисии од своите услуги. Во такви случаи, нема да се издаваат повратни средства.

4- Тури со водич

- Турите на музејот со водич бараат претходна резервација и придружба на сертифицирани туристички водичи. Гостите мора да се придржуваат до распоредот на тури со водич.

- Корисниците мора да се воздржат од попречување на тури со водич. Cityberry Travel го задржува правото да ги исклучи лицата кои предизвикуваат нарушувања од турнејата според условите од седмиот дел.

- Корисниците се одговорни за навремено пристигнување на местото на состанокот. На доцните лица можеби нема да им биде дозволено да се приклучат на турнејата.

- Корисниците кои патуваат од странство се единствено одговорни за поседување на потребните патни документи и придржување кон здравствените прописи.

5- Враќања и откажувања

- Нарачките може да се откажат до 24 часа пред да започнат датумите на услугите („Период на откажување“), или еден ден пред најблиската резервација или пред корисникот да посети какви било атракции.

- Барањата за откажување по периодот на откажување не подлежат на рефундирање.

- Услугите мора да се користат според нивните услови напишани во нивната страница за атракција.

- Нема рефундирање за услугите каде што корисниците купиле билет за еднократен влез во билетарниците за атракции. (вклучувајќи ги и трошоците за доенчиња што треба да се купат на влезот на атракциите)

- Атракциите кои се потребни за резервација бараат 24-часовно известување за откажување. Во рок од 24 часа од времето на започнување на атракцијата нема да има рефундирање. Ниту една емисија нема да се применува.

- Испорачаните картички за јавен превоз се неповратни според политиките на давателот на услуги „Општина на град Истанбул“.

- Без различни услови за откажување, за сите услуги и атракции важат следниве:

    • За сите откажувања, вклучувајќи ги и дополнителните услуги, се применува такса за влез од 5%.

    • Помалку од 24 часа или не се прикажува: Нема рефундирање.

- Барањата за рефундирање мора да се применат преку [заштитена по е-пошта] адреса на е-пошта, вклучувајќи ID за резервација на нарачка или какви било релевантни документи за нарачката на корисникот.

6- Вонредно откажување

- Cityberry Travel го задржува правото да ја откаже активноста на договорениот датум без најава доколку временските услови, официјалните наредби, штрајкови или други непредвидливи или неизбежни надворешни услови, особено виша сила, го оневозможат извршувањето на активноста, значително го отежнуваат или го загрозат тоа. Во такви случаи, нарачката може да се презакаже.

7- Исклучување на учество

Cityberry Travel го задржува правото да го одбие учеството на корисниците во активности или да ги исклучи доколку тие не ги исполнуваат условите за учество, претставуваат опасност за себе или за другите или се впуштаат во однесувања што ги нарушуваат патувањата (како што се под дејство на дрога или алкохол). Оваа политика се однесува на корисници упатени од други. Во такви случаи, рефундирањето нема да биде издадено за платената цена.

8- Временска зона

- Временската зона на Cityberry Travel е меродавна за пресметките на сите времиња и рокови.

- Временска зона во Истанбул (GMT+3)

9 - Промени на овие Општи одредби и услови

- Условите и правилата кои ги регулираат услугите, патувањата и другите туристички услуги наведени во Дел 3 може да се изменат во секое време без претходна најава за идни резервации. Секоја резервација подлежи на специфичните услови кои важат во тоа време. Корисниците се согласуваат да се придржуваат до условите кои важат за време на користењето, без оглед на условите прифатени во моментот на купувањето.)