За Истанбул Контакт

Живот во Истанбул за студенти

Види се

Истанбул има толку многу да им понуди на студентите! Градот со векови е домаќин на многу различни цивилизации, култури и религии, така што живиот живот на градот е богат и шарен.

Систем за едукација

Види се

Ако сакате да студирате во странство, тогаш може да биде збунувачки да научите за сосема нов образовен систем од нула. Не грижете се, Турција има единствен национален образовен систем и не е комплицирано ако ги имате вистинските извори.

Водич за апликации

Види се

Дали се подготвувате да студирате во Истанбул? Тогаш овој дел е за вас. Откријте ги можностите за додипломци, како и магистерски студенти и докторски програми. Ќе научите сè што треба да знаете за тоа како функционираат универзитетите на различни нивоа во Турција и ќе го разберете процесот на аплицирање.

Каде да остане

Види се

Истанбул секоја година е домаќин на многу студенти. На новодојдените можеби им е тешко да најдат место за престој во Истанбул, па пред вашата посета, собравме неколку совети и основни информации за вас. Овој дел се фокусира повеќе на студентско сместување, како што се домови и изнајмени куќи.

Најди универзитет

Види се

Ако сакате да студирате во Истанбул тогаш ќе имате многу опции! има многу универзитети во Истанбул; некои од нив се јавни, а некои од нив се приватни. Овде можете да ги видите врвните универзитети кои ги претпочитаат странските студенти и знаат за нивните програми, нивните ресурси и животот на кампусот.