За Истанбул Контакт

Заштита на податоци

Верзија: 2019-07-07

Приватност

Ефективен датум: јануари 15, 2019

Istanbul.com („нас“, „ние“ или „наше“) управува со веб-страницата www.istanbul.com (во натамошниот текст „Услуга“).

Оваа страница ве информира за нашите политики во врска со собирањето, користењето и објавувањето на личните податоци кога ја користите нашата услуга и изборите што ги поврзувате со тие податоци.

Ние ги користиме вашите податоци за да ја обезбедиме и подобриме Услугата. Со користење на Услугата, се согласувате со собирање и користење на информации во согласност со оваа политика. Освен ако не е поинаку дефинирано во оваа Политика за приватност, термините што се користат во оваа Политика за приватност го имаат истото значење како во нашите Услови и правила, достапни од www.istanbul.com

Информации собирање и употреба

Ние собираме неколку различни видови на информации за различни цели за да ви обезбедиме и подобриме нашата Услуга.

Видови на податоци собрани

На личните податоци

Додека ја користиме нашата услуга, можеме да побараме од вас да ни дадете одредени лични информации кои може да се користат за контакт или идентификација на вас ("Лични податоци"). Лични информации може да вклучуваат, но не се ограничени на:

E-mail адреса
Колачиња и податоци за употреба
Податоци за користење
Може да собираме и информации за тоа како се пристапува и користи до Услугата („Податоци за користење“). Овие податоци за користење може да вклучуваат информации како што се адресата на Интернет протоколот на вашиот компјутер (на пр. IP адреса), типот на прелистувач, верзијата на прелистувачот, страниците на нашата услуга што ги посетувате, времето и датумот на вашата посета, времето поминато на тие страници, единствени идентификатори на уреди и други дијагностички податоци.

Следење и податоци за колачиња

Ние користиме колачиња и слични технологии за следење за да ја следиме активноста на нашата служба и да задржиме одредени информации.

Колачињата се датотеки со мала количина на податоци кои може да вклучуваат анонимни уникатен идентификатор. Колачињата се испраќаат до вашиот интернет пребарувач од веб-страница и се зачувуваат на вашиот уред. Техниките за следење, исто така, се користат сигнали, тагови и скрипти за собирање и следење на информации и подобрување и анализа на нашата услуга.

Можете да му наложите на вашиот прелистувач да ги одбие сите колачиња или да покаже кога се испраќа колаче. Меѓутоа, ако не прифаќате колачиња, можеби нема да можете да користите некои делови од нашата услуга. Y

Колачиња за сесија. Ние користиме сесиски колачиња за да работиме со нашата услуга.
Колачиња за претпочитање. Ние користиме колачиња за преференци за да ги запомниме вашите преференци и различни поставки.
Безбедносни колачиња. Ние користиме безбедносни колачиња за безбедносни цели.

Употреба на податоци

istanbul.com ги користи собраните податоци за различни цели:

Да се ​​обезбеди и одржува Услугата
За да ве известиме за промени во нашата Услуга
За да ви овозможи да учествувате во интерактивни функции на нашата служба, кога ќе одберете да го направите тоа
Да се ​​обезбеди грижа за корисниците и поддршка
Да обезбедиме анализа или вредни информации за да можеме да ја подобриме Услугата
Да го следи користењето на Услугата
За откривање, спречување и решавање на технички проблеми
Пренос на податоци
Вашите податоци, вклучувајќи ги и личните податоци, може да се пренесат на компјутери лоцирани надвор од вашата држава, провинција, земја или друга владина јурисдикција, каде што законите за заштита на податоците може да се разликуваат од оние од вашата јурисдикција.

Ако се наоѓате надвор од Обединетото Кралство и изберете да ни дадете информации, имајте предвид дека ги пренесуваме податоците, вклучувајќи ги и личните податоци, во Обединетото Кралство и ги обработуваме таму.

Вашата согласност за оваа Политика за приватност, по што следи Вашето доставување на вакви информации, претставува ваш договор за тој трансфер.

istanbul.com ќе ги преземе сите чекори кои се разумно неопходни за да се осигура дека вашите податоци се третираат безбедно и во согласност со оваа Политика за приватност и нема да се изврши пренос на вашите лични податоци на организација или земја, освен ако не постојат соодветни контроли, вклучувајќи ја и безбедноста на вашите податоци и други лични информации.

Обелоденување на податоци

Законските барања

istanbul.com може да ги открие вашите лични податоци со добра волја дека таквото дејство е неопходно за:

Да се ​​усогласат со законска обврска
За заштита и одбрана на правата или имотот на istanbul.com
За да спречите или да ги истражите можните прекршоци во врска со Услугата
Да се ​​заштити личната безбедност на корисниците на Услугата или јавноста
Заштита од правна одговорност

Безбедност на податоците

Безбедноста на вашите податоци е важна за нас, но запомнете дека ниту еден метод за пренос преку Интернет, ниту методот за електронско складирање не е 100% безбеден. Додека ние се стремиме да користиме комерцијално прифатливи средства за заштита на вашите лични податоци, не можеме да ја гарантираме нејзината апсолутна сигурност.

Даватели на услуги

Можеме да вработуваме компании и поединци од трети страни за да ја олесниме нашата Услуга („Даватели на услуги“), да ја обезбедиме Услугата во наше име, да вршиме услуги поврзани со Услугата или да ни помогнеме да анализираме како се користи нашата Услуга.

Овие трети лица имаат пристап до вашите лични податоци само за да ги извршуваат овие задачи во наше име и се должни да не ги откриваат или да ги користат за која било друга цел.

анализатор

Ние можеме да ги користиме трети лица Даватели на услуги за следење и анализирање на употребата на нашата Услуга.

Google Analytics

Google Analytics е услуга за веб-анализатор понудена од Google што ги следи и извештаи сообраќајот на веб-страниците. Google ги користи собраните податоци за следење и следење на користењето на нашата услуга. Овие податоци се споделуваат со други услуги на Google. Google може да ги користи собраните податоци за контекстуализирање и персонализирање на рекламите од сопствената рекламна мрежа.

Можете да се откажете од тоа да ја направите вашата активност на услугата достапна за Google Analytics со инсталирање на додаток за одбивање на прелистувачот Google Analytics. Додатокот го спречува JavaScript на Google Analytics (ga.js, analytics.js и dc.js) да споделуваат информации со Google Analytics за активностите за посети.

За повеќе информации во врска со практиките за приватност на Google, посетете ја веб-страницата за приватност и услови на Google: https://policies.google.com/privacy?hl=en

Линкови до други сајтови

Нашата услуга може да содржи врски до други страници кои не ги управуваме ние. Ако кликнете на врската од трета страна, ќе бидете упатени на страната на таа трета страна. Силно ве советуваме да ја разгледате Политиката за приватност на секоја страница што ја посетувате.

Ние немаме никаква контрола и не преземаме никаква одговорност за содржината, политиките за приватност или практиките на кои било трети страни или услуги.

Детски приватност

Нашата служба не обраќа лица на возраст под 18 ("Деца").

Ние не свесно собираме лични податоци за идентификација од никого на возраст под 18. Ако сте родител или старател и сте свесни дека Вашите деца ни дале лични податоци, ве молиме контактирајте не. Доколку дознаеме дека собравме лични податоци од деца без проверка на родителска согласност, преземаме чекори за отстранување на тие информации од нашите сервери.

Промени во оваа Политика на приватност

Ние можеме да ја ажурираме нашата политика за приватност од време на време. Ние ќе ве известиме за какви било промени со објавување на новата Политика за приватност на оваа страница.

Ние ќе ве известиме преку електронска пошта и / или истакнато известување на нашата служба, пред промената да стапи на сила и да го ажурира "ефективниот датум" на врвот на оваа Политика за приватност.

Ве советуваме периодично да ја разгледате оваа Политика за приватност за сите промени. Промените во оваа Политика за приватност се ефективни кога се објавуваат на оваа страница.

Контактирајте нѐ

Ако имате какви било прашања во врска со оваа Политика на приватност, контактирајте со нас:

Преку е-маил: [заштитена по е-пошта]