Земјата е туристичка дестинација за илјадници луѓе од целиот свет секоја година, а бројот на медицински туристи е близок до оној на патувачките туристи. Дури и во првите три месеци од 2021 година, бројот на луѓе кои дошле во Турција за здравствен туризам е над 642.000, што покажува колку земјата е преферирана за медицинска помош. Трошоците на туристите кои бараат лекарска помош обезбедуваат добар процент од приходот на земјата од меѓународни посетители, кој може да достигне и до 12 милијарди долари. Медицинските туристи можат да имаат медицинска помош по разумни цени кои чинат многу помалку од она што би чинело во нивната матична земја. Поради глобалниот девизен курс и влијанието на турската лира од него, трошењето на здравствен турист може да биде под 2000 долари врз основа на нивното работење. Земјата најмногу се претпочита во области како што се гинекологија, стоматологија, општа хирургија и оториноларингологија. Земјата има државни болници кои нудат бесплатна медицинска помош за оние кои имаат општо здравствено осигурување, приватни болници и приватни клиники со независни лекари. Сите овие установи се трудат да ги вработат најдобрите лекари во својата област и да ги добијат најновите технологии за подобар третман на пациентите.

Определување

· Република Турција како дестинација на здравствен туризам.

· Стотици илјади луѓе кои ја посетуваат Турција за медицинска помош.

· Разумни цени во Турција за третмани кои чинат помалку отколку во другите земји.

· 3 типа на здравствени центри кои нудат медицинска помош на најдобар начин што можат.

· Различни полиња на кои лекарите во Турција можат да понудат квалификувани третмани.

Статистиката покажува дека вашето здравје е во добри раце во Турција!

Турција е една од најпреферираните туристички дестинации за меѓународните патници. Додека туристичката слика е генерално меѓународен авантурист, има и учесници на здравствениот туризам за медицинска помош во други земји. Република Турција е една од најпознатите земји која нуди квалитетна медицинска помош за пациентите. Земјата има стотици илјади пациенти кои доаѓаат за медицинска помош во рацете на квалификувани лекари. Освен 2020 година, во која глобалната пандемија ги намали бројките поради меѓународните забрани и регулативи, бројот на здравствени туристи значително се зголемува во изминатите години. Бројот на медицински туристи надмина половина милион дури во првиот квартал од 2021 година, што покажува дека пациентите се спремни да ја посетат земјава во мртва зима за помош. Покрај квалификуваните лекари, земјата нуди и поволни цени за пациентите. Причината за овие евтини цени произлегува од два факти: додека владата му дава значење на општото здравје на населението, валутата на земјата има проблеми со глобалниот девизен курс, што ја прави медицинската помош во земјата уште поголема причина за здравствените туристи. . Туристите од земји како САД кои не поддржуваат корисен здравствен систем обично доаѓаат во Турција за нивните третмани кои можат да чинат под 2000 долари. Лекарите се квалификувани во своите области, нудејќи различни третмани во различни предмети кои се менуваат од гинекологија, стоматологија, општа хирургија и оториноларингологија. Можете да бидете сигурни дека вашето здравје ќе биде подобро во Турција ако сакате да се приклучите на здравствен туризам

Често поставувани прашања

Дали е скап здравствен туризам во Турција?
Турција нуди медицинска помош многу поевтина од повеќето земји во Европа и Америка.
Дали е добро медицинското здравје што го нудат лекарите во Турција?
Илјадници луѓе секоја година ја избираат Турција за медицинска помош и поради поволните цени и поради квалификуваните лекари.
Кои се најпопуларните области на медицинска помош во Турција?
Додека лекарите во Турција нудат помош во речиси секоја област, најпопуларни се гинекологијата, стоматологијата, општа хирургија и оториноларингологијата.