Тоа е особено привлечно за иселениците бидејќи обезбедува пристап до широк спектар на медицински услуги покрај основната здравствена покриеност. Неговиот пристап до различни обезбедува удобност за заштита без географски или временски ограничувања: вие сте заштитени каде и да сте, дури и за кратки патувања и во секој момент.

Придобивките од здравственото осигурување

  • Ве охрабруваме при секој процес на вашето иселување со тоа што нема да спроведете вкупен годишен лимит на вашето покривање.
  • Имате слобода да се консултирате со приватните здравствени или здравствени установи за вашата одлука без да бидете ограничени од мрежата на добавувачи.
  • Евакуацијата и репатријацијата се вклучени во сите наши предлози, како и 24-часовната медицинска помош.
  • Прилагодено за вас: Секој осигуреник според истата полиса може да избере едно од трите нивоа на покриеност врз основа на нивните специфични потреби.

Нашите планови за осигурување ги вклучуваат следните придобивки:

  • Трошоци за хоспитализација без годишно ограничување
  • Породилните работи до максимум 20,000 евра
  • Сесии на терапија и психотерапија
  • До 5,000 евра за главен стоматолошки третман
  • Здравствени прегледи до 500€

Која е целта на здравственото осигурување на иселениците?

Здравственото осигурување за иселениците е наменето за луѓе кои живеат и работат во друга земја. Тој е наменет да ви обезбеди вам и на вашето семејство најдобрата достапна здравствена заштита, без разлика каде се наоѓате во универзумот. Со ефикасни и сигурни полиси за здравствено осигурување за поранешни патници, приспособени на професионалци, можете да се осигурате дека вашите здравствени барања се задоволени.

Дали го барам тоа?

Многу поединци не се сигурни за високата цена на здравствената заштита ширум светот. Ако некогаш се бара да користите здравствена услуга во друга земја, може да завршите да платите илјадници долари бидејќи некои процеси едноставно се многу поскапи отколку што веруваат луѓето. Со купување на меѓународно медицинско осигурување, можете да имате мир на умот знаејќи дека сте финансиски заштитени во случај на итна медицинска помош.

Породилно отсуство

Породилната нега во приватните клиники може да биде премногу скапа во многу региони. Доколку имате намера да стане мајка како иселеник, мора да добиете породилна нега. Повеќето планови бараат дванаесетмесечно време на чекање пред да се покријат трошоците поврзани со мајчинството.

Постоечки медицински состојби?

Повеќето осигурителни компании ќе одбијат апликации со претходно постоечки здравствени состојби; сепак, некои ќе наплатат дополнителна премија за прифаќање на апликацијата, врз основа на интензитетот на медицинската состојба.

Откако ќе аплицирате за дозвола за престој, вие мора да добие приватно осигурување. Можете да го користите вашето патничко осигурување или кое било глобално осигурување што ја опфаќа Турција во болниците. Ако го понесете вашиот пасош, можете да добиете приватно медицинско осигурување од нашето седиште на Таксим во рок од еден час. Периодот на вашето здравствено осигурување треба да одговара на најдобрите датуми за вашата ситуација. Како резултат на тоа, важноста на вашата дозвола за престој нема да биде помала отколку што претпоставувате

Често поставувани прашања

Може ли да возам во Турција со моја дозвола?
На странците им е дозволено да возат во Турција доколку постојано ги чуваат кај себе пасош, глобална возачка дозвола и возачка дозвола. Турција вози од страната на патот, а нејзиниот напреден патен систем овозможува лесно поврзување со сите делови на земјата.
Кои се часовите за отворање на аптеките во Турција?
Освен недела, аптеките работат секој ден од 09.00 до 19.00 часот. Сепак, една аптека е отворена 24/7 во секоја област додека другите се затворат.
Зошто треба да се лекувате во Турција?
Турција обезбедува висококвалитетна медицинска нега по најниска можна цена. Во споредба со која било друга европска дестинација, Турција има најмногу Мешовита комисија