Бидете свесни за измамниците:

Тоа не значи дека Истанбул е рози и сонце. Градот има свој дел од измамници и опасни населби. Но, поголемиот дел од времето, преземањето на вообичаените мерки на претпазливост исто како и каде било на друго место е доволно да се има пријатно искуство во Истанбул. Важно е да се држите подалеку од темни, осамени улички, да носите телефон со интернет конекција и да внимавате да не носите скапоцености.

Внимавајте на нечесните таксисти:

Истанбул е особено познат по своите таксисти. Ако не знаете ни збор турски, ниту нешто за градот, таксистите може лесно да ве возат пред да ве пуштат на дестинацијата, со што ќе ви наплатат двојно или тројно цената.

Добијте професионална поддршка за да го испланирате вашето патување во Истанбул:

Ако сакате да имате удобно патување во Истанбул, сепак не сакате да останете заглавени со оние здодевни групни тури што ги организираат прескапите туристички агенции, ќе ви се допадне Туристичката карта во Истанбул.

За разлика од вообичаените туристички агенции и нивните здодевни, фиксни групни тури, Istanbul Tourist Pass ви овозможува самостојно да го откриете градот на вашата временска линија, со вашите најпосакувани знаменитости, давајќи ви ја флексибилноста и удобноста што ја барате!

Искористете ги предностите на туристичката карта на Истанбул:

Туристичката карта на Истанбул е пропусница која го покрива влезот до најважните, задолжителни атракции кои градот ги нуди преку еден дигитален код и еднократна исплата. Тоа значи дека не треба да одите наоколу барајќи билети за секоја атракција што сакате да ја посетите, чекајќи неколку часа во редот.

Пропусницата не само што ви нуди влез во атракции, туку ви овозможува и да ја имате вашата лична помош во вашиот џеб, кој е достапен за да одговори на вашите прашања и да ви помогне со сè што можеби ќе ви треба. Ако имате итност, секогаш можете да контактирате со тимот на туристичката карта на Истанбул и ќе ве водат преку WhatsApp (секој ден од 09:00 до 18:00 часот).

Пропусницата вклучува тридневна неограничена интернет конекција во Турција што ви дава пристап до многу апликации, како и „Карти на Google“ за да ја следите вашата локација и да ви помогне лесно да го најдете патот низ збунувачките улици на Истанбул заради дополнителна безбедност и претпазливост.

Да го направиме ова!

Сите во сите, патувајќи во Истанбул е безбедно како да патувате на кое било друго место ако ги преземете потребните мерки на претпазливост. Но, ако барате потполно безбедно искуство кое сепак ви овозможува да бидете доволно флексибилни за да го планирате сопственото патување според вашата временска рамка и колку што е можно поприфатливо за паричникот, временски ефикасно и поудобно, ќе ви се допадне туристичката карта Истанбул.

Планирајте го вашето патување пред да дојдете во Истанбул ви дава голема предност. Благодарение на добриот план, за кратко време ќе можете да ги посетите најважните точки на градот. Имајќи повеќе од 20 години искуство во секторот, istanbul.com е горд што е најголемиот поддржувач на патниците кои претпочитаат Истанбул преку поддршка за мобилни апликации и лесно плаќање со кредитна картичка.

За да добиете повеќе информации за тоа што е вклучено со пропусницата, опциите, дестинациите, цените и често поставуваните прашања, проверете ја официјалната веб-страница на Istanbul.com. Покрај тоа, за да бидете во тек со специјалните попусти и понуди, можете да не следите на Инстаграм, Фејсбук и Твитер.