За Истанбул Контакт

Патуваат

Истанбул е одлична дестинација, не дозволувајте да биде „никогаш“ во вашата листа. Патување во Истанбул, популарни еднодневни патувања до блиските места, јавен превоз низ градот.

Сè што ви треба за патување низ Истанбул, тука ги имаме сите потребни информации за вас. Не губете се на интернет, еве ги сите одговори што ги барате.
 

8 часа одмор во Истанбул

Вкусната храна, историските градби и места, културните настани и претстави, прекрасната природа и многу други нешта го прават овој град совршен избор за секого. Значи, ако ви се случи да слетате во Истанбул на одмор дури и 8 часа, а потоа насмевнете се, тоа е вашиот среќен ден.

Прочитај повеќе
Останете поврзани на Интернет во Турција!

Прескокнете ги трошоците за роаминг! Истражете ја енергичната култура на Турција со леснотија. Овој водич отклучува локални SIM-картички, скриени скапоцени камења за Wi-Fi и повеќе за беспрекорни дигитални авантури.

Прочитај повеќе
Принцовите од Истанбул: Историски преглед

Островот некогаш бил егзил за Троки. На највисокиот рид на островот се наоѓа црквата Аја Јорги. На патот кон црквата може да забележите многу јажиња врзани за дрвја. Аџилак за христијаните, оваа црква е опседната од многу луѓе од сите религии, кои веруваат дека нивните желби може да се остварат, секоја година особено на 23 април и 24 септември.

Прочитај повеќе