Белградски Ормани (Белградска шума):

Белград-Шума

Го нарекуваат „истанбулски џигери“ затоа што е толку блиску до срцето на градот, кој е Таксим, што од Таксим се потребни 45 минути возење, што го прави доста блиску. Пожелно време за одење таму е летото и викендите. Ако сакаш природата навистина ќе го цените доаѓањето сам наутро помеѓу 7-9 часот, поради неговата чиста свежа а поради големите дрвја што вдишуваат во небото. Ако размислувате добро да си подготвите појадок! Земете го вашиот термос за чај од вашиот дом и земете малку Борек во пакет од Билице познатите Борекци. Потоа кога ќе пристигнете таму ќе започнете со 6 км пешачење по тесната улица. На крајот по вашето освежувачко шетање, пристигнувате до дрвените маси и почнувате да го правите вашиот пикник. Значи, што можете да направите во Белградската шума? Па, имаш некои алтернативи и избори што треба да ги направиш таму. Прво, треба да одите 6,5 км паркур пешачки пат прекрасната неверојатна природа. Има некои дрвени згради во триаголна форма од кои можете да добиете поглед на езерото таму, или можете да направите некои хипнотизирачки спомен-фотографии со вашите пријатели или сродни души. И на крај скара, Се разбира, ќе разговараме за тоа, бидејќи во Белград има различни места за правење скара, областа Ајват Бенди која има неверојатен природен поглед во неа, областа Бин Баши во која ќе уживате во широките места за седење, а вашите деца ќе си играат со едни со други во вашиот игралиште. Се надевам дека ќе уживајте во пријатно време.

Адалар (Острови на принцезата):

Истанбул има околу 9 острови, 4 од нив се добро познати и многу луѓе се упатуваат таму за да добијат малку драгоцено време помеѓу природата на зелениот остров со поглед на море наоколу. Можете да стигнете до островите од Бакиркој, Кабаташ, Еминону и Картал. Откако вашето патување ќе заврши и ќе слетате таму, има многу работи што треба да ги направите; Прво, размислете за посета Црквата Аја Јорги, изградена е во 1751 година и не треба многу напор да се стигне таму, Второ, Музеј на Саит Фаик Абасјаниќ е бесплатна за посета и вреди да се гледа. Исто така, уште една работа што се препорачува е да ја посетите сладоледницата Принкипо, нема враќање без да го пробате тој вкусен сладолед. За вашите планови за ручек, може да размислите за скара во природниот парк Дилбурну во Бујукада, или можеби некои рибни сендвичи од Бургазада Öğretmenevi, разумни цени и квалитетна храна. И за љубителите на летото таму, можете да одите на Kumluk Plaji (Песочна плажа) да се исончам или можеби да пливам во море. Островите имаат многу да се направи и посети, но најважното нешто што треба да се спомене е да внимавате на вашиот часовник, бидејќи транспортните бродови доаѓаат секогаш на време.

Abant Gölü (Езерото Абант):

Езерото Абант се наоѓа на 34 километри југозападно од Болу меѓу планинитеЕзерото има шармантен поглед на убавината во секој месец од годината. Тоа е многу популарна дестинација за многу луѓе добијте ги празниците или викендите убаво помина. Поради изобилството на растенијата и природното езеро околината, беше одземен како „Парк на природата“ во 1988 година. Езерото Абант е богато со флора и фауна. Бор, бука, даб, топола, јасен, габер, врба, смрека. На работ на езерото има многу водни растенија како Abant Çiğdemi и многу повеќе. Љубителите на риби можат да ловат риболов во одредени периоди од годината со плаќање на такса. Во шумите околу вас може да најдете многу диви животни како лисици, волци, елени, зајаци и верверички. Одењето таму е патување за исцелување на душата кое не може да се заборави. Сакам да напоменам дека ако поминеш некој ден таму за да се качиш рано на пат бидејќи се потребни околу 3 часа возење за да стигнеш таму.