Сазели Флорија е ресторан за месо од највисоко ниво кој се наоѓа во Флорија. Нејзиното мото е целосно да ја промените вашата концепција за месните производи! Нивните месни производи од локалното добиток, органски хранети, се сечкаат хигиенски и се чуваат внимателно за вас. Неговиот модерен дрвен дизајн е веродостоен за вашите очи, а неговата градина нуди природно искуство за јадење!

Исто така, има отворена и затворена игротека за вашите деца да уживаат со образовани бебиситерки кои ја следат нивната безбедност и си играат со нив додека вие мирно уживате во вашиот оброк. Нивните дневни предјадења и секојдневниот органски леб се секогаш извонредни. Сместен во една од најдобрите области на Истанбул, Sazeli Florya нуди убаво бегство од исцрпувачкиот и бучен градски живот и Истанбул. Неговиот гостопримлив и професионален екипаж може да опслужи до 560 луѓе во огромните области за услуги во затворен и отворен простор, а има и ВИП соби со капацитет до 120 луѓе, за вашите специјални денови или големи групни состаноци. 

Збогатете ги вашите искуства во Истанбул со посета на овој висококвалитетен стек ресторан во Флорија. Избегајте од понекогаш исцрпувачката атмосфера на градот и дајте си малку време да се опуштите во нежното опкружување на Сазели.