PF Chang's е ан Азиски концепт ресторан основана во 1993 година од Филип Чианг и Пол Флеминг. Од денот на формирањето, тие имаат за цел да ги послужат своите гости Азиска кујна направени од секојдневно добиени состојки. Освен тоа, тој е првиот ресторан со повеќе единици основан во САД, во чест и славење на 2000-годишната традиција на вок готвење. Од своето основање, PF Chang's ја прави својата храна рачно направена од нула. Неговата филозофија е наречена од фарма до вок, дефинирана како правење храна од нула со користење наменски состојки и одвременската традиција на вок готвење. Готвењето вок е 2000-годишна азиска традиција на готвење, каде што интензивен пламен од 700 степени постојано и брзо се готви месо и зеленчук, задржувајќи ја неговата хранлива вредност.

ПФ Чанг е убаво бегство од автентична турска кујна и е добар начин да го збогатите вашето искуство во Истанбул. Има широко мени исполнето со различни Азиска кујна, од предјадења до суши, салати, десерти, па дури и опции без глутен. 

Културното наследство на Истанбул е неверојатно широко и фасцинантно. Истанбул е дом на многу големи империи илјадници години и неговата убавина инспирирала безброј музичари, песни, императори и продолжува да ги инспирира сите уште од своето основање. Нема ограничување за работите што можете да ги правите, а еден живот не би бил доволен за да го откриете Истанбул во целост. 

Истанбул е дом на безброј можности доколку знаете како да се водите низ него. Има многу автентични кујни, комбинирани со одлични опции од други традиции како што е онаа на PF Chang. Ви гарантираме дека има неколку опции за храна и избор на патувања кои одговараат на вашиот вкус и план за посета. PF Chang е тука за да го задоволите вашиот апетит со своите разновидни и традиционални опции за храна.