Што да се види во Мадам Тисо?

мадам-тисо

Кога ќе го посетите музејот Мадам Тисо во Истанбул, ќе ве чекаат многу познати фаци за да ги поздравите. Некои од восочните фигури што се изложени овде се Мустафа Кемал Ататурк, Бариш Манчо, Мимар Синан, Фатих Султан Мехмет, Сабиха Ѓокчен, Адиле Нашит и Мевлана. Освен овие значајни луѓе, можете да видите и некои од популарните уметници од Турција. На пример, можете да ги видите восочните фигури на Берен Саат, Керем Бурсин и Хидајет Туркоглу кога посета на Мадам Тисо во Истанбул. Некои од важните и популарни имиња во светот, како Мерлин Монро, Мухамед Али, Ријана, Одри Хепберн, Бијонсе и Меси се исто така присутни овде со своите прекрасни восочни фигури. 

Восочните фигури што се изложени овде се толку реални што луѓето доаѓаат овде и се фотографираат со познатите луѓе што ги сакаат. Восочните фигури изгледаат како да стоите покрај самата Ријана. Овој вид на работа го заслужува целото внимание што го добива, па дури и повеќе. Покрај тоа, локацијата на Мадам Тисо во Истанбул е неверојатно. Мадам Тисо се наоѓа на улицата Истиклал, која е едно од најживите и најпопуларните места во Истанбул. Така, можете да уживате во сите најважни моменти овде, да јадете одлична храна во некои од најдобрите ресторани во Истанбул, да уживате во пијалоци и да се најдете во Мадам Тисо за да го разбудите вашиот ум! 

Ако планирате да го посетите Мадам Тисо, можеби ќе сакате да добиете некои информации за билетите. Можете да купите билети за музејот и преку Интернет. За дневен билет ќе треба да платите 130,50 турски лири. Сепак, постојат некои други кампањи од кои можете да имате корист. 

Во Мадам Тисо, областите што ќе ги посетувате се јасно дефинирани. Значи, ако сакате да ги видите историските личности, можете директно да отидете таму. Доколку сакате да ги видите восочните фигури на пејачите, можете да ја посетите таа област. Таму може да има и забави и други видови собири. Можете да фотографирате со вашата омилена историска личност, пејач или актер. На крајот, Мадам Тисо Истанбул е центар на забава, возбуда и чудење. Погрижете се да го посетите ова место и да уживате во вашето време максимално

Често поставувани прашања

Колку Мадам Тисо има?
Првиот музеј на Мадам Тисо што беше отворен во странство беше во 1970 година, во Амстердам. Сега, има уште 25 Мадам Тисо кои функционираат во странство, вклучително и во Токио, Дубаи, Сиднеј и Истанбул.
Во кои денови музејот Мадам Тисо Истанбул е отворен за посети?
Мадам Тисо Истанбул е отворен за посети секој ден од 11 до 6 часот.
Колку време е потребно за да се посети внатрешноста на Мадам Тисо?
Ако сакате да го посетите сами, треба да бидат потребни околу 60 минути за да се заврши турнејата на Мадам Тисо.
Дали е дозволено фотографирање во Мадам Тисо?
Да. Посетителите на музејот Мадам Тисо прават многу селфи и фотографии внатре во музејот. Меѓутоа, ако сте во музејот од уметнички или причини поврзани со печатот, треба да контактирате со управата на музејот за снимање внатре.
Кое е најдобро време за посета на Мадам Тисо?
За време на викендите, музејот е генерално многу преполн. Значи, ако сакате да уживате во обиколката на восочните фигури, може да размислите да го посетите музејот во работните денови.