Еве ги најдобрите италијански ресторани во Истанбул:

истанбул-с-најдобри-италијански-ресторани

Ченто Пер Ченто

Cento Per Cento е медитерански ресторан во делот на елеганцијата во Истанбул, Nişantaşı. Можеш да најдеш традиционална италијанска храна тука.

адреса: Abdi İpekçi Cad. Зати Ап. Бр: 36 Харбије / Шишли

телефон: + 90 (212) 232 62 02

Ципријани

Ципријани е еден од најпознатите италијански ресторани во Истанбул.

адреса: Левент Мах. Büyükdere Cad. Бр.2 Левент / Бешикташ

телефон: + 90 (212) 317 77 87

Кидонија Истанбул

Ако сакате да имате морска храна со неверојатни БосфорПогледни, дојди овде, Истанбул е еден од најдобрите Егејска и медитерански ресторан.

адреса: Куручешме Мх. Muallim Naci Caddesi No:107 Бешикташ – Истанбул

телефон: + 90 (212) 257 11 32

Ресторан La Torre

Ле Меридиен Истанбул Ресторанот на Етилер, Ла Торе, ви ја обезбедува најдобрата италијанска храна во Истанбул.

адреса: Џенгиз Топел Кадеси 39, Етилер, Бешикташ

телефон: + 90 (212) 384 00 00

Ла Манча

Ла Манш има неверојатен поглед на Истанбул и Босфор. Покрај италијанската храна овде можете да најдете и шпанска и мароканска храна.

адреса: Муалим Начи Кадеси 107, Куручешме, Бешикташ – Истанбул

телефон: + 90 (212) 257 11 44