Губењето на косата може да предизвика мажите да станат вознемирени и панични, што може да доведе до депресија и желба да се избегнат социјални ситуации. Ако мислите дека наскоро ќе ја изгубите косата, закажете состанок со една од овие најдобро оценети трансплантација на коса клиники и хирурзи во Истанбул, Турција, и почнете да го живеете вашиот нов живот на исплатлив и среќен начин. 

Зошто да го изберам Истанбул за трансплантација на коса?

Истанбул, Турција, е една од најпопуларните дестинации за трансплантација на коса во светот. Истанбул е одлична опција за медицинските туристи кои бараат најдобар план за одмор за трансплантација на коса поради неговите екстремно евтини цени, квалитетот на услугата во објектите од светска класа со најнова технологија и квалитетната и економична здравствена заштита. 

Поголемиот дел од клиниките за трансплантација на коса во Турција се во Истанбул, правејќи трансплантација на коса во Турција една од најпопуларните опции во светот. Потоа оди кон Анкара и Измир. Дополнително, бројни лекари за трансплантација на коса спроведуваат процедури за трансплантација на коса во многу приватни болници на високо ниво со договорени договори под поволни околности. 

Мнозинството медицински туристи доаѓаат во Истанбул и Турција за процедури за трансплантација на коса од Блискиот Исток, Заливот и европските земји, бидејќи медицинскиот туризам во Истанбул рапидно расте во последните години на светските пазари. Турција е исто така една од првите три нации за операции за трансплантација на коса во светот. Истанбул има некои од најдобрите капацитети за трансплантација на коса во светот по исклучително разумни цени. 

Техники за трансплантација на коса во Истанбул

Во областа на операција за трансплантација на коса, постојат два главни хируршки методи. Трансплантација на фоликуларна единица (FUT) и фоликуларна единица екстракција (FUE) се две од нив (FUE). Сепак, во светлината на последователните достигнувања, методот FUT повеќе не се препорачува. Во областа на трансплантација на коса, DHI трансплантација на коса е техника од следната генерација. Веќе неколку години, DHI техниката се смета за најуспешен избор. Кога се спротивставува на DHI техниката, методот FUE може да биде одличен бидејќи покрива поширок регион. Сепак, DHI техниката има висока стапка на успех во постигнувањето поголема густина. 

Трошоци за трансплантација на коса во Турција

Ако размислувате за трансплантација на коса за да ја вратите косата, несомнено сте биле изненадени од цените во ЕУ, Велика Британија или САД. Кога ќе ги испитате цените и квалитетот на лекувањето во клиниките во Истанбул Турција, брзо ќе сфатите дека тоа е најисплатлива и практична опција. Поголемиот дел од објектите за трансплантација на коса во Истанбул обезбедуваат добро организирана турнеја со водич и советник. 

Трансплантација на коса во Истанбул се многу поевтини отколку во Обединетото Кралство, САД или други слични земји. Цената зависи од видот на извршената операција и бројот на имплантирани графтови. Резултатите се меѓу најдобрите во светот, благодарение на жестоката конкуренција и многуте вешти хирурзи во Турски медицински туризам сектор. Понатаму, додека сте во Истанбул, ќе добиете можност да ги видите некои од најголемите историски атракции во светот, како што се палатата Долмабахче и Света Софија!