Истанбул е многу голем град и има многу морски брегови и езера, што ги тера луѓето да бидат заинтересирани да го сметаат риболовот како хоби или можеби како споредна работа. Сите ги видовме луѓето во Еминону додека се возиме на трамвајот помеѓу Еминону на пат кон плоштадот Султан Ахмет или Бешикташ. во оваа статија ќе ви помогнеме да најдете каде да рибите во Истанбул.

Ункапани и мост Галата

Без разлика како го нарекувате сега… Се разбира, ова е местото на риболовните прачки што често го гледаме на фотографиите од Истанбул. Иако мостот Галата не е многу плоден во однос на рибите, можеби е неопходно да се започне ритуално овде. Ова е едно од аглите на Истанбул каде што можете да ја почувствувате атмосферата на историскиот полуостров и Истанбул. Секако, сега е премногу гужва, но вашата работа е со морето. Дојдете рано и фатете се за вашето место. Не заборавајте да го појадувате вашиот турски појадок со ѓеврек и чај и да направите неколку пози за фотографите!

Островот на цените

Околу островите можете и да ја опуштите душата и да ја доживеете најпријатната состојба на риболов. Ќе додадам дека меѓу рибите што ќе ги чувате низ островите има опции како жили и ајкули кои не се обични. Честопати ги гледате луѓето кои стојат на островот и се обидуваат да ловат зад таму риби, или понекогаш можете да ги најдете луѓето на нивните јахти како ги продолжуваат риболовните куки за да ловат риби и да уживаат во некое драгоцено време со своите пријатели или семејства во неверојатниот ритуал за музика и пијалоци. .

Киречбурну - Лејн Јеникој

Оваа линија е идеална и за пешачење, велосипедизам и риболов. Толпата е мала во споредба со линијата Бебек. Долгите долги часови риболов се многу пријатни, особено ако сте сместени на локација на која се гледаат двата моста… Особено Kireçburnu Leyla и Mecnun познатите сериски сцени што ќе ги потсетите. Помеѓу, можете да ја напуштите вашата риболовна линија и да јадете во блиските паркови или ресторани за риби. Во Yeniköy, можете да изберете La Boom за релаксација. Јеникој е еден од ретките области што ви даваат чувство на Истанбул и сосема поинаков град.

Помеѓу Кузгунчук и Кулели

Кузгунџук и воената гимназија Кулели ви нудат спектакуларни погледи до пред вас Далеку од гужвата во градот. Бидејќи на рибите најмногу им се допаѓаат страните на фериботите, можете да рибите и од сите страни на пристаништето по оваа линија. Љубител на риба Ви го препорачувам Кугунџук, една од населбите што може да успее да престојува во градско село во Истанбул. И големи простори и паркови ако имате деца, ве очекуваат пријатни места кога сакате да ручате како што е неверојатниот Ресторан Бриџ кој ви дава најдобар поглед на Мраморното Море. Не заборавајте дека во Кузгунчук се слави фестивалот Bluefish во 2014 година. Од Кузгунџук до воената гимназија Кулели секое место е погодно за риболов. Посебно пред воената гимназија Кулели секој месец во годината можете да чувате скуша и скорпија.

Авчилар - Амбарлиско крајбрежје

Всушност, постои крајбрежен риболов кој започнува од Јешилкој. Брегот Авџилар-Амбарли е веќе летно одморалиште со најдобри опции од страната на плажата. Малку е жешко да ме натера да кажам дека сум југ. Можно е да се сретнете со риби покрај брегот како што се испари, Касибејаз Флорија, јусуф уста.

По должината на брегот на кафе-баровите Амбарли, големи паркови во регионот, дури и ако еден ден дава краток одмор.

Karakoy

Каракој е многу популарен со се во последниот период. Дури и туристите први дојдоа во оваа населба. Тие улици, по кои порано се плашевме да ги поминеме, се претворија во општествено и деловно подрачје. Има и многу добар брег за риболов. Исто така, има многу продавници каде што можете да најдете опрема за риболов. Мислам дека ја земаш јадицата, стапчето за риболов наутро и го носиш свеж воздух овде. Царинската страна на пристаништето на траектот Каракој, областа блиску до царината е многу плодна во однос на рибите. Според информациите што ги дознавме од рибарите, тука имало изобилство Синекопи.