Анадолската шумичка:

Можете да пристигнете во оваа мала пријатна крајбрежна населба на едночасовно патување, да ја откриете историската тврдина, да уживате во риба и да го вдишете релаксирачкиот морски мирис.

Наликува на мала крајбрежна населба заедно со неговата историска текстура, природна убавина и рибни ресторани Анадолија Гроув, поврзани со Beykoz област, е една од атрактивните области каде што можете да бидете сведоци на неспоредливиот шарм на Босфор преку весело патување со брод кое трае околу еден час.

Служи како влезна порта на Босфор до Црното Море, овој кварт привлекува погледи со своите двокатни куќи сместени од двете страни и со грубите калдрмани тротоари. По посетата на улиците на кои се нудат разновиден украсен накит и сувенири, можете да се искачите до Тврдината Јоргос се наоѓа во областа. На тврдината која била изградена од Византија и на кој можете да пристигнете по возење на рид од 200 m, можете да погледнете прекрасна глетка и да ги истражите остатоците од храмовите изградени во исто време за доброто на 12 богови таму. Запленети од Турците во 1305, тврдината потоа ја носеле на Џеновец како кај 1348 кој ги прекрил црноморските трговски артерии, а потоа од страна на Османлиите.

Една од најубавите работи што можете да ги направите во Анадолија Гроув е рибно задоволство… Можете да седите во еден од рибните ресторани, почнувајќи од кејот до кој се приклучува траектот и лежејќи низ целото крајбрежје на областа, или да претпочитате „риба во леб“ понудена во мали чамци.

По оброкот, можете да пробате "крофна" тоа е традиционален турски десерт и се готви во голема мера низ Анадолија Grove, или можете да го претпочитате "сладолед" кои ги среќавате доста често и во областа.

Румелската шумичка:

Оваа шумичка е токму како Анадолиската шумичка. Тоа е во природата на симпатична крајбрежна населба во Истанбул, позната по своите рибни ресторани и до која можете да се прошетате за добро да се забавувате.

Румелиската шумичка, кој се наоѓа северно од Босфор, е поврзан со Sariyer област. Сместено точно на влезната точка до Црното Море, регионот отсекогаш го задржал своето стратешко значење без оглед на државата што владее со Истанбул.

Областа која денес можеме да ја сметаме како проекција на Анадолија Гроув на европската страна е, токму како Анадолија Гроув, во природата на рибарско село. Областа прави да се чувствувате дека сте во и надвор од Истанбул во исто време од различни аспекти е познат по своите рибопродавачи наредени во редови.

Областа, која стапува во акција со доаѓањето на посетители кои доаѓаат од другите региони на градот за да уживаат во рибата и морето, е една од ретките и скапоцени локации на Истанбул каде што околината е во „најзелена“ и морето е во „најблагата“ форма. Исто така, глетката што ја опфаќа целата оваа убавина е меѓу најшармантните сцени што можете да ги најдете во Истанбул.