Размислувате ли преселување во Истанбул? Составивме листа на области со најголема можност за живеење во Истанбул, како што се областите и населбите, врз основа на образовните достигнувања, статусот на благосостојба и способноста за живеење, како што е утврдено со различни академски и социјални студии спроведени од општински службеници и универзитети. Исто така, ги избравме нашите омилени врз основа на пристапноста, вибрациите од соседството, леснотијата на комуникација, најголемите опции за храна и пијалоци, најдобрата забава и ноќен живот и потенцијално силната иселеничка и пензионерска култура. 

Кадикој, Шишли, Бешикташ и Малтепе се врвни области во Истанбул, со цел, врз основа на статусот на социјална помош, образованието, здравството, социјалниот живот, општинските услуги и нивоата на транспорт. 

Бешикташ 

Бешикташ е познат по живиот и живописен маалски живот, чаршијата, рибниот пазар, студентската популација, културните и уметничките активности, ноќниот живот, трговските центри, историските објекти, фудбалскиот клуб, рекреативните и трпезариите на плажа и фериботите, а се наоѓа на Истанбул. европска страна. Тоа е едно од најпопуларните и најпрофитабилните населби во близина на Влезот во Босфор. Еве краток водич за истражувајќи го Бешикташ, комплет со врвни работи што треба да се прават и гледаат, како и инсајдерски совети. 

Со својот Ортакој, Арнавуткој, областите Куручешме и Бебек, Бешикташ е културен, уметнички и образовен центар на Истанбул, како и најважната област на БосфорБешикташ е исто така прекрасно место за да се види најдоброто од живата култура на Истанбул, како и еден од најзначајните транзитни центри во градот. 

Сисли

На Европската страна на Истанбул, Шишли е космополитско и богато соседство. Познат е по својот раздвижен градски живот, историја и култура, музеи, катедрали, џамии и раздвижени малопродажни области и трговски центри. Шишли е еден од Најскапите населби во Истанбул во однос на сместувањето. 

Кадикој

Кадикој, со својата живописна атмосфера и градски живот, историски градби, пазар, голема млада и студентска популација, културни настани и уметности, трговски центри, кафулиња, пабови и ресторани покрај морето и внатрешноста, и жив ноќен живот, особено покрај познатиот „Бар Улица“ и блиското станбено предградие на прекрасната Мода, е едно од најпопуларните и најпосакуваните дестинации во Турција. Во Кадикој може да видите и почувствувате како живеат жителите на Истанбул. 

освојувачот

Фатих е масовно соседство кое опфаќа Античкиот полуостров во Истанбул и го сместува најголемиот дел од историските локалитети на градот од римските, византиските и Османлиски епохи. Областа е древниот Истанбул во градските ѕидини, со сите џамии, музеи, палати и други атракции кои мора да се видат преполни. Најдобри туристички атракции може да се најдат во Султанахмет, областите Еминону, Фенер и Балат. 

Бејоглу

Бејоглу е голема населба позната по својот мултикултурен градски живот и 100-годишна европска архитектура. Кулата Галата, улицата Истиклал и Тплоштад Аксим сите се лоцирани во Бејоглу, што го прави една од најпознатите населби во Истанбул. Со нивната препознатлива архитектура, раздвижени улици и амбиент, Галата, Асмалимешцит и округ ЏихангирТие се исклучително активни и одлични за престој. 

Доколку се одлучите за престојува во Истанбул, можете да изберете од различни области. Многу од областите што ги споменавме се луксузни, безбедни и мирни. Во Истанбул ќе откриете културен и боемски шарм. Сепак, имајте на ум дека цените на недвижностите во одредени области може да бидат многу скапи. Меѓутоа, ако имате средства, ова се нашите најдобри избори!