Изграден од Принцезата Џемиле како ложа, првобитната зграда се урнала и подоцна била обновена. Гроув се наоѓа во областа Кандили во Истанбул на азиската страна.

По долгогодишно запоставување, Стопанската комора на Истанбул ја презеде и го прогласи Гроув зачувана област, со што се заштедува голем дел од флора   фауна и засадување уште многу дрвја.

Пофалувајќи се со неколку ресторани, спортски објекти, сали за состаноци и прекрасни градини, Џемиле Султан Гроув е популарен функционален простор и областите од него може да се ангажираат за специјални прилики. Јадење опциите вклучуваат ресторан Кору, Хункар Коск, Султан Коск и барот Тас.

Спортските ентузијасти ќе ја ценат просторијата за билијард, просторијата за игри, терените за кошарка, одбојка и тенис и полуолимпискиот базен. Други капацитети вклучуваат сали за состаноци и семинари и градина со базен и водопад кој може да прими до 1,500 гости.

адреса: Küçüksu Cad. д-р Орхан Оздеш Сок. Бр:4/6, Кандили, Бејкоз

телефон: +-90 216 3084943-