Музејот на карикатура и хумор уметност беше затворен во 1980 година, но беше затворен повторно отворен во 1989 година преку напорите на Газанфер Ага.

Збирката на музејот содржи различни документи и автентични дела, избор на карикатура и хумористичен период од Турција и светот. Освен постојаните поставки, во музејот се сместени и привремени изложби.

Адреса: Булевар Ататурк, улица Ковачилар, бр:12 Фатих – Истанбул

Ph: + 90 212 521 12 64