Многу богати крајбрежни куќички и прекрасни вилиски куќи познати како јали може да се видат во областите што се граничат со Босфор. Третина од населението на Ускудар и Кадкој живее во современи станбени населби и станбени комплекси. 

купи-имот-од-Истанбул-за-инвестиција

Плоштад Султанахмет, некогаш големиот Хиподром во Константинопол и сè уште прекрасно место за посета; подземниот резервоар познат како цистерна базилика; Палатата Топкапи, која служела како царска резиденција 400 години од 600-годишната Отоманска империја; и Големата чаршија стара 550 години, огромен покриен пазар исполнет со илјадници дуќани и шипки. 

Купете недвижен имот во Турција

За меѓународните инвеститори, Недвижен имот во Турција индустријата обезбедува широк спектар на опции. Турција привлекува инвеститори нудејќи турско државјанство во замена за инвестиции во недвижен имот, нудејќи различни буџетски избори, рационализирана процедура за купување и сопственост и поволна валутна стапка. Турција го рангираше 14-тото место меѓу најповолните светски пазари на недвижности за странци во 2020 година, според студијата спроведена од меѓународната инвестициска фирма за недвижнини Remote Ventures. 

Во Тпазарот на недвижности во Турција, странците од различни националности ги користат овие можности. И покрај епидемијата, повеќе од 40 илјади домови биле продадени на странци во Турција во 2020 година, според Турскиот статистички институт. 

Ајде да погледнеме во најдобрите места за купување имот во Истанбул за инвестициски цели. 

ОБЛАСТА ФАТИХ

Областа Фатих е најпопуларен кога станува збор за туристичката статистика. Ова е разумно со оглед на Сината џамија, Света Софија и палатата Топкапи, кои се сите познати историски градби. Овој регион треба да биде земен во предвид од секој што бара приход за купување-до-куп од краткорочни изнајмувања за одмор. 

Го преминуваме Златниот рог, останувајќи на европската страна и пристигнуваме во областите Таксим и Бејоглу, кои локалното население ги нарекува „Новиот Истанбул“ затоа што обезбедуваат најдобри опции за ноќен живот и шопинг. Во овие области, многу посетители резервираат и сместувања за самоугостителство. 

БАХЧЕШЕХИР 

Бахчешехир, кој се наоѓа во Башакшехир област, е позната по своето бујно зеленило. Оваа резиденцијална населба е особено привлечна за странските купувачи бидејќи е на само 6 километри од предложената каналска рута за Истанбул и 40 минути од новиот меѓународен аеродром. Езерото Бахчешехир е неговата круна, а жителите доаѓаат во околните излетнички места, кафулиња и детски игралишта за време на викендите во текот на летото. Во Бахчешехир, неколку проекти вон план нудат 3-годишни опции за плаќање без камата. 

БЕШИКТАШ 

Кога станува збор за инвестиции во недвижнини во Истанбул, важно е да се има предвид дека куќите на Крајбрежјето на Босфор се меѓу најскапите во земјата. Дворците Јали, изградени од отомански монарси и членови на општеството од високата класа за употреба како летни резиденции, се дел од таа област. 

Некои сега се хотели и музеи, додека други се сè уште во приватна сопственост и заштитени. За да ви дадеме чувство за тоа колку чинат, замокот Ербилген се проценува на неверојатни 200 милиони долари. Во однос на трошоците по квадратен метар, на Областа Бешикташ на европските брегови е најскапата станбена населба. Бешикташ е еден од најдобрите избори бидејќи е дом на бројни добро познати ресторани кои служат вкусна храна, како и некои од најпознатите музеи во градот.