Имаш пристигна во Истанбул и сакаат да купуваат. Сепак, можеби се прашувате каде се продажните места во Истанбул. Аутлет трговските центри се популарни затоа што обезбедуваат ефикасна алтернатива за многу висококвалитетни стоки. Во оваа објава ќе ги разгледаме најдобрите трговски центри во Истанбул. 

Истанбул, заедно со Њујорк, Лондон, Париз, Милано, Лос Анџелес и Токио, е еден од најдобрите светски модни и шопинг градови. Истанбул, кој секој ден станува се повеќе и повеќе моден град, нуди плејада аутлет трговски центри. Можеби ќе сакате да одите на аутлет шопинг еден викенд; до крајот на денот ќе се чувствувате како да сте заработиле пари. 

Еве неколку предлози за купување за Аутлет трговски центри во Истанбул: Една опција е да отидете во еден од големите трговски центри, каде што може да откриете различни брендови на една локација. Најистакнатите аутлет шопинг комплекси вклучуваат трговски центар Optimum во Аташехир, Оливиум трговски центар во Зејтинбурну, Starcity Outlet во Јенибосна и ViaPort во Курткој, каде што можете да откриете бројни брендови, и големи и мали. 

Оздилек Мол во Истанбул

Истанбул, кој се наоѓа на огромна парцела помеѓу Облакодери во Истанбул и главната трговска област на градот, Бујукдере Улица, ја исполнува потребата за трговски центар во областа Левент кој би им се допаднал на сите демографија. Од своето инаугурирање, трговскиот центар, кој има вертикална конструкција, привлече голем број посетители. Станицата „Левент“ на метрото М2 Јеникап-Хакосман и метро станицата на Универзитетот М6 Левент-Богазичи го нудат најзгодниот транзит до малопродажниот центар. Може да се стигне и до сите автобуски линии што минуваат низ Левент.  Оздилек аутлет е еден од омилените љубители на шопинг во Истанбул.

Истанбул Оливиум Излез

И покрај тоа што е еден од најстарите трговски комплекси во Истанбул, тој сепак ги третира туристите со почит. Синџирот на аутлет производи го предизвика интересот на трговскиот центар, кој привлекува голем број арапски посетители. Малопродажниот комплекс е достапен преку станицата Казлчешме во Мармарај или преку „Оливиум” постојка на автобусите 93T Harbiye-Taksim-Zeytinburnu, 93M Mecidiyeköy-Zeytinburnu, 93 Eminönü-Zeytinburnu и 93C Beyazit-Zeytinburnu. Друга остварлива опција е станицата „Аксемсеттин“ на трамвајот Т1 Багклар-Зејтинбурну-Кабатас. 

Венеција аутлет мол

Беше инспириран од Венеција, највеличествениот пример на италијанската архитектура. Аутлетот, кој ги носи продажните места на светски познатиот бренд Европската страна на Истанбул. Венеција мега аутлет, кој е опкружен со светски познати брендови и места за јадење и пиење околу плоштадот Свети Марко, обезбедува шопинг со гондоли. 

Venezia Outlet е опкружен со познатите Венецијански канали и нуди возење со гондола. Бизнисите споменати внатре им овозможуваат на своите клиенти задоволство да купуваат под уникатна дизајнерска таванска архитектура инспирирана од небото. Одењето со метро до Венеција повеќе не е сон. Метрото, кое ќе сообраќа од Аеродром Ататурк (поранешен аеродром во Истанбул) до Венеција аутлет мол, таму ќе застане. Venezia Mega Outlet е отворен 7 дена во неделата, 365 дена во годината, за вашето уживање во шопинг во Венеција. 

Истанбул е една од најдобрите светски дестинации за мода и шопинг, со многу посетители кои доаѓаат во градот за да ги купат своите омилени производи по пристапни цени. Истанбул може да се пофали со плејада продавници кои обезбедуваат неверојатни попусти каде и да одите. Покрај многуте атракции, градот има многу да понуди. 

Истанбул е една од најзначајните и најпознатите шопинг дестинации во светот, со бројни националности кои ги посетуваат во текот на целата година. Многу туристички места, вклучително и палатата Топкапи и кулата Галата, ги привлекуваат посетителите во трговските центри во Истанбул.