Купувајте на улицата Истиклал:

Улицата е прилично позната по нејзините различни продавници, имаш многу работи за купување, има многу продавници за облека, локални брендови и меѓународни, двете опции се одлични, бидејќи многу продавници нудат многу попусти, а туристите лазат секој ден за да можат добијте ја најдобрата понуда. Покрај тоа, многу трговци доаѓаат на оваа улица за да ги продадат своите рачно изработени антиквитети, па ако некогаш сакате да се сетите на вашето патување или да купите подарок за некого, ова е дефинитивно местото од кое треба да купите.

Истражете ги синагогите и црквите на улицата Истиклал:

Уште од раните денови, луѓето кои се преселиле во Истанбул основале многу колонии, некои од нив христијански, некои биле еврејски, а многу од овие колонии изградиле цркви во нивна близина. Свети Антониј од Падова е една од оние прекрасни цркви кои се наоѓаат на улицата Истиклал, првата градба била изградена во 1725 година од страна на италијанската заедница, а подоцна била заменета со понова градба базирана на истата локација. Стилот на архитектурата на оваа црква е Нео-готски стилот на архитектурата и подоцнежната структура е изградена помеѓу 1906 и 1912 година. Следната на нашата листа е црквата Света Марија Драперис, оваа Римокатоличката црква е убава како Свети Антониј, кој има прекрасна архитектура. Синагогата Неве Шалом е една од оние синагоги на православниот јудаизам кои се наоѓаат во областа, оваа конкретна синагога претрпе три терористички напади, во 1986, 1992 и 2003 година.

Искусете го ноќниот живот:

Улицата на Истиклал е прилично познат по својот ноќен живот, во текот на вечерта до зајдисонце, улицата сè уште дише живот, од ноќни клубови, до барови и пабови. Секој од нив го обезбедува потребното искуство за да го живеете најдобриот ноќен живот, или сакате да се разладите во бар или да имате ноќ полна со забава и музика, ова искуство можете да го живеете на улицата Истиклал.

Погледнете ја кулата Галата:

Кулата Галата е еден од неверојатните споменици во Истанбул, има прекрасна историја во позадина и магичен поглед над Златниот рог на Истанбул, кулата била користена од Османлиите за откривање пожари во градот. Во нашево денешно време, кулата има ноќен клуб и ресторан на врвот, можете да се искачите користејќи ги лифтовите за да не се грижите за скалите, може да се качите три скали за да стигнете до ресторанот. панорамскиот поглед што го нуди оваа кула вреди да се чека во редот.

Животот околу оваа кула е прилично интересен, има многу кафулиња и ресторани околу себе, многу од нив имаат најдобар поглед кон кулата, додека други животни пабови нудат релаксирачка атмосфера и пристојна околина во која можете да уживате. Може да стигнете до кулата пешачејќи од улицата Истиклал, која се наоѓа на крајот од улицата, или може да стигнете до неа пешки од трамвајската станица Каракој.

Може да отидете и на Плоштад Таксим кој е еден од познатите плоштади во околината и е место за средба на многу туристи.

Работите што можете да ги правите на улицата Истиклал се безброј, авенијата секогаш ползи со туристи и локални жители, сите знаат дека ова е место каде што треба да се забавувате и да уживате во вашето време. Можете да купувате на улица со многу достапни брендови или да купите сувенири. Може да уживате и во вашето време преноќувајќи на улица во еден од нејзините барови или ноќни клубови.