Турски појадок е традиционален, вечен и пријатен настан. Можете да живеете ексклузивно искуство со турскиот појадок флановисирењаметеж   маслинки… Долг и мрзлив појадок со пријателите е една од најпријатните работи за викендите Турција.

Кога ќе дојдете во Истанбул, треба да појадувате на едно од овие места.

Еве ги најдобрите места за појадок во Истанбул

Sütiş – Емирган

Сутиш-Емирган

Со поглед на Босфор, Sütiş – Емирган ви нуди одлично мени за појадок. Su böreği (еден вид флан), menemen (изматени јајца со домати и пиперки) се посебните вкусови на Sütiş Emirgan. Емирган е малку далеку од центарот на градот. Но, можете да одите таму со изнајмување автомобил, со автобус или такси.

адреса: Емирган Махалеси, Сакип Сабанџи Кадеси, бр. 46, Сариер

Кафе Привато

Кафе Привато, лоциран во Галата, ќе има посебно место во вашето срце откако ќе појадувате селски овде. Домашни џемови, сирења, маслинки, ѓозлеме (еден вид палачинка)… Кога ќе дојдете овде, ќе имате незаборавен појадок…

адреса: Tımarcı Sokak бр.3B, Галата

Бебек Кору Кахвеси

Ако велите „Сакам нешто класично за мојот појадок“, Бебек Кору Кахвеси е вистинското место за вас. Можете да уживате во вашиот појадок со путер, мед, чаден лосос, шунка... итн.

адреса: Cevdet Paşa Caddesi бр.120/1, Бебек

Саде Кахве

Се наоѓа на Румели Хисари, Саде Кахве, исто така е едно од најдобрите места за појадок. Нивното редовно мени вклучува бал-кајмак (мед-крем), разновидни сирења, омлети, менмени и многу повеќе, а тие имаат неверојатен поглед на Босфорот.

адреса: Јахја Кемал Кадеси бр. 36/1, Румелихисари

Грам

Сместено на шармантната Мешрутијет Кадеси на Пера, Грам е симпатичен, минималистички ресторан кој на прв поглед изгледа како пекара или слаткарница. Овде можете да имате некои пекарски артикли, габи, сирења и босилек бриоши и меренге.

адреса: Мешрутијет Кад. бр.107/Д Бејоглу

Ако сте заинтересирани за италијанска храна, тука се најдобрите ресторани за италијанска храна во Истанбул.

Geyik Coffee Roastery & Cocktail Bar

Geyik Coffee се наоѓа во една од најпопуларните области на Истанбул, Џихангир, и е многу шармантна со своите прекрасни пијалоци. Ова е совршено место да го започнете денот со прекрасен појадок и да продолжите со прекрасни коктели во вечерните часови.

адреса: Киличалипаша Мах. Akarsu Yokusu No:22/A Cihangir/Истанбул

Тел: + 90 532 773 0013