Каракој Ѓулуоглу:

Каракој-Ѓулуоглу

Karaköy Güllüoğlu е едно од најдобрите места каде што се служи најдобрата баклава во Истанбул и Турција. Се наоѓа во Каракој во близина на Галата во срцето на европската страна на Истанбул што го прави лесен пристапот. Нивното мото е „Една продавница, уникатен квалитет“, како што е, тие имаат само една филијала за да го уверат клиентот да го добие совршеното непроменливо. вкус на квалитет и услуга. Таму е од 1820 година, што го прави навистина привлечно да се оди. Имаат превоз цел Истанбул по курир, испорака насекаде во Турција преку карго, испорака до каде било во светот, па дури и можете да го подарите кога ќе се вратите дома со специјално пакување и вашите белешки! Прилично неверојатно навистина. Тие служат неверојатно Баклава со ф'стаци; тие користат Најквалитетни ф'стаци во Турција кои ги добиваат од Газиантеп. Имаат неверојатна вкусна баклава со ореви, а најдобрата Завиткајте со ф'стаци. Завиткајте со ф'стаци е најуникатниот десерт може да најдете во Турција, тоа е обвивка направена со прелив од ф'стаци, вистински рај во устата.

Кашибејаз:

Прекрасно деликатно место кое има две филијали во Истанбул, едната во Флорија, а другата е во Бешикташ, двете на европска страна. Има неверојатен поглед на Босфорот во Бешикташ. Самото место е дизајнирано врз основа на белата богата боја, зборот „Бејаз“ на англиски значи бело. Прекрасен дизајн и неверојатен поглед во комбинација со многу одлични видови баклави. Задолжително е да се спомене дека има одвоени гранки на Кашибејаз за опслужување неверојатни јадења со месо исто така. Ова за мене толку вреди посетете и пробајте.

Хафиз Мустафа 1864 година:

Таа е една од најпознатите продавници за баклава во Истанбул. Започна во далечната 1864 година. Се наоѓа во Еминону на патот кон Сиркичи во близина на трамвајскиот пат. Имаат и различни производи, покрај баклавите имаат и турски пудинзи, локум „локум“ и пијалоци. Имаат различни форми на баклави исполнети со ф'стаци, ореви, бадеми, па дури и чоколадо. Нивните облоги од ф'стаци се исто така доста забавни. Лично ви препорачувам да земете чинија баклава од ф'стаци со парче обвивка од ф'стаци и шолја турско кафе пред да ја напуштите областа.

Фистикзаде:

Што ако сте на страната на Анадолија? Го добивме и твојот грб таму! Fıstıkzade е одлична продавница за баклава на анадолската страна. Има два ограноци, Аташехир и Аџибадем. Имаат многу категории, видови баклави, ф'стаци, пијалоци, колачиња „курабие“ и локум „локум“. Самата баклава има околу 10 видови од баклава со ф'стаци, баклава со ореви и друго! Можете да прилагодите кутија во облик на срце исполнета со ф'стаци, путер од ф'стаци и видови баклава за да се направи подарок со многу висока вредност да се земе од Турција.

Баклавата ќе биде многу добар спомен што ќе остане на ум потоа, покрај тоа што е многу квалитетен подарок за враќање дома.