Музејот ги содржи и двете затворен   изложба на отворено секции, млазни мотори и ховеркрафтови, товарни авиони, хеликоптери, некои авијациски оружја, слики, амблеми, медалјони и реквизити на турските воздушни пилоти.

Музејот за воздухопловство има и кино, конференциска сала и кафетерија.

Адреса: Командант за војување во воздухопловството, Јешиљурт – Истанбул

Ph: + 90 212 574 11 00

Музејот за воздухопловство е само еден од интересните музеи на Истанбул! Ви предлагаме да ги проверите сите додека го планирате вашето патување во Истанбул!