Во Истанбул има два главни меѓународни аеродроми. Сите тие обезбедуваат разновидни алтернативи за транспорт од аеродром до центар, вклучително и аеродромски шатлови, општински јавни автобуси, такси и приватни/заеднички шатлови. Аеродромски шатлови во Истанбул и приватните заеднички шатлови помеѓу аеродромите во Истанбул и центарот на градот имаат разумни цени, но приватните шатлови се далеку најзгодниот, пријатен, безбеден и брз метод за патување помеѓу аеродромите и центарот на градот. 

аеродром-трансфери

Трансфери на аеродромот во Истанбул

на Нов аеродром во Истанбул (IST) се наоѓа во Арнавуткој маало на Истанбул, во близина на брегот на Црното Море. Просечното растојание помеѓу аеродромот Новиот Истанбул и главните области во центарот на градот Истанбул е околу 45 километри. 

Авчилар е на 53 километри, Гајретпе е 38 километри, Таксим е 40 километри, Сутанахмет е 45 километри, Левен е 36 километри, Маслак е 35 километри, Каваџик е 42 километри, Ускудар е 47 километри, Кадикој е Оддалечена е 52 километри, а Пендик е оддалечен 73 километри. Нема директна линија на метро од Нов аеродром во Истанбул до центарот на градот. На Аеродромски шатл HAVAIST е најпрактичниот метод за да стигнете помеѓу аеродромот и центарот на Истанбул, додека Заедничкиот шатл или приватниот шатл е најпријатниот и најзгодниот. 

Аеродромски шатлови на Сабиха Гокчен

Аеродром Сабиха Гокчен (SAW) се наоѓа на азиската страна на Истанбул, во близина на населбата Пендик. Помеѓу аеродромот Сабиха Гокчен и центарот на градот, нема директна услуга на метро. На Хавабус аеродромски шатл е најпрактичниот метод за да се стигне помеѓу аеродромот и центарот на Истанбул, додека Заедничкиот шатл или Приватниот шатл е најпријатен и најзгодно. 

Приватен аеродромски превоз во Истанбул

Ако сте група, семејство со деца или имате многу багаж, топло ви препорачуваме да користите приватен шатл-трансфер за вашиот хотел бидејќи тие обезбедуваат фиксна цена, удобен и безбеден трансфер што вклучува пречекување и пречекување на аеродромот. пикап и помош за багаж до и од аеродромите. 

IETT или ХАВАИСТ Аеродромските шатлови ќе ве остават во центарот на градот, каде што ќе треба да се возите со такси или да пешачите, што ќе биде потешко со вашите деца и багажот. Приватниот превоз, од друга страна, ве носи веднаш до влезната врата на вашиот хотел. Овие шатлови обезбедуваат евтини приватни шатлови со фиксна цена, кои вклучуваат дочек и поздравување на аеродромот и помош за багаж. Нивната разновидна флота од удобни такси, мини комбиња, луксузни возила и минибуси од 6-19+ лица може да ја задоволат секоја потреба додека гарантираат брз и безбеден превоз до и од Новиот аеродром во Истанбул (IST). Тие се исто така поудобни и побрзи од шатловите, автобусите и таксито. Безбедноста и здравјето на посетителите и возачите се од најголема важност. Тие гарантираат дека сите возила се чистат и дезинфицираат во согласност со стандардите за COVID-19 на Светската здравствена организација.