За Истанбул Контакт

За Сити

Истанбул е голем, преполн, шарен, а понекогаш и хаотичен. Овде ги собравме најпотребните информации за да не се изгубите на интернет.

 Откријте ги прекрасните лалиња на фестивалот на лалиња или дознајте повеќе за уметничките настани. Музичките фестивали, исто така, носат сосема друг слој на убавина во овој културно богат град. Прочитајте, споделувајте и зачувајте ги овие написи за да бидете во тек со најновите информации за градот. Сè што треба да знаете за Истанбул е само под вашите прсти. 

Традиционални турски десерти

Со своите бројни културни и економски познанства, широката кулинарска традиција и обичаи, Турција има изобилство од десерти.

Прочитај повеќе
Водени турнеи во џамијата Аја Софија

Научете суштински информации и интересни факти за џамијата Аја Софија во Истанбул со тури кои совршено одговараат на вашите желби. Резервирајте билети по најдобри цени и уживајте во културната авантура на животот со водени турнеи во џамијата Аја Софија!

Прочитај повеќе
Список на популарна традиционална турска храна

Традиционалната турска храна нуди синтеза на вкус што не можете да ја сретнете во светот, додека тие произлегуваат од синтезата на културата која трае долги години.

Прочитај повеќе