За Истанбул Контакт

Град Живот

Добредојдовте во Истанбул! Еве сè што сакате да знаете за живиот и живописен градски живот во Истанбул! Може да најдете написи кои ви објаснуваат различни аспекти на градскиот живот од патување до бизнис. Најдобрите работи што треба да ги правите, најдобрите универзитети за аплицирање, најпопуларниот центар за плантажа за коса и многу повеќе. Следете го нашиот блог за да бидете ажурирани и ви се допаѓаат содржините што ги подготвивме за вас. Да почнеме!...

Бизнис

Во текот на последниве години, многу сопственици на бизниси ги проширија своите хоризонти кон Истанбул. Тоа е затоа што Истанбул е космополитски град со многу можности за работа. Во овој дел, можете да најдете што треба да знаете за да отворите бизнис. Од работни дозволи до закони за вработување, еве се што треба да знаете за да отворите бизнис во Истанбул. Прочитај повеќе....

здравје

Многу здравствени туристи го претпочитаат Истанбул за здравствена заштита, а тоа не е случајно. Истанбул е домаќин на светски познати професионалци во здравствениот сектор. Во овој дел, можете да најдете повеќе информации за здравствената заштита во Истанбул и воопшто во Турција. Од медицинско осигурување во Турција до какви се здравствените статистики на Истанбул, можете да ги истражите можностите за себе. Прочитај повеќе....

Зошто треба да го изберете Истанбул за естетска хирургија?

Трошоците се главната причина зошто треба да направите естетска хирургија во Истанбул. Пластичната хирургија во Истанбул е исклучително прифатлива! Ќе се изненадите кога ќе откриете дека поголемиот дел од цените за естетската хирургија во Истанбул се многу разумни. Стапките во Истанбул се движат од 50% до 70% помалку од оние во Европа, Обединетото Кралство и САД. Ова е причината зошто поголемиот дел од туристите одат во Истанбул за да направат естетска хирургија. 

Прочитај повеќе

студија

Дали доаѓате во Истанбул за студирање? Тогаш мора да имаш некои работи да научиш за студентскиот живот. Во оваа категорија можете да најдете суштински информации за секојдневниот живот на студентите. Можете да дознаете повеќе за турската култура, местата каде што се дружат студентите и многу повеќе. Истанбул е жив град, особено за студенти. Еве се што треба да знаете за студентите! Прочитај повеќе....

Врвни универзитети во Истанбул

Турција има 203 универзитети заклучно со 2020 година, со 10 државни универзитети и 40 приватни институции само во Истанбул. Истанбул, како најголем град во Турција, е дом на најстарите, најголемите и најуспешните универзитети во земјата.

Прочитај повеќе

За Сити

Истанбул е жив град, цел ден и ноќ. Во Истанбул ќе најдете многу настани и фестивали кои се случуваат во текот на годината. Откријте ги прекрасните лалиња на фестивалот на лалиња или дознајте повеќе за уметничките настани. Музичките фестивали, исто така, носат сосема друг слој на убавина во овој културно богат град. Во овој дел, можете да најдете повеќе информации за настаните, нивните временски периоди и каде се случуваат. Прочитај повеќе....

Традиционални турски десерти

Со своите бројни културни и економски познанства, широката кулинарска традиција и обичаи, Турција има изобилство од десерти.

Прочитај повеќе
Водени турнеи во џамијата Аја Софија

Научете суштински информации и интересни факти за џамијата Аја Софија во Истанбул со тури кои совршено одговараат на вашите желби. Резервирајте билети по најдобри цени и уживајте во културната авантура на животот со водени турнеи во џамијата Аја Софија!

Прочитај повеќе

Патуваат

Истражете ги најважните атракции во градот како што е Света Софија, вдишете го топлиот ветар на Босфор и подгответе се за шопинг! Откријте ги можностите и информирајте се пред вашето патување во Истанбул со Istanbul.com. Прочитај повеќе....