Одлучете колку простор ви треба

Вашата потреба за простор се заснова на некои фактори како што се колку вработени имате, дали ви се потребни простории за конференции или паузи, каков работен простор ви е потребен вам и на вашите вработени и слично. Можете да ги решите овие со множење на бројот на вработени со просторот што му треба на типичен канцелариски работник. 

Испитајте ги барањата на вработените и клиентите

Освен да одлучувате за канцеларискиот простор што би можеле да го бараат вашите клиенти и вработени, размислете што друго може да им треба на вашите вработени и клиенти кога не работат, како што се бањи, простори за одмор, пристапен канцелариски простор за вработени и клиенти со посебни потреби и друго. 

Одлучете ги вашите потреби за локација

Секоја канцеларија не може да работи никаде. Треба да размислите за целните клиенти што ви се потребни, вработените што ќе ги вработите и цените на киријата. Во основа, вашата канцеларија треба да биде достапна за јавноста преку повеќе од еден аспект на транспортот, таа треба да биде блиску до местата што живеат повеќето луѓе, така што не само вашите вработени можат лесно да патуваат, туку и вашите клиенти да можат да ве изберат поради местото. 

Изберете висококвалитетна канцелариска зграда 

Без разлика колку добро ја работите својата работа, зградата на канцеларијата сигурно го одредува квалитетот на канцеларијата и го рекламира квалитетот на вашата работа. Исто така, средината во која ќе се наоѓате вие ​​и вашата канцеларија треба да биде корисна, размислете што ќе ви треба во иднина и дали можете да се справите со тоа без да одите премногу далеку од вашиот работен простор

Проценете ги вашите трошоци

Пресметај ан канцелариски буџет врз основа на просечните локални трошоци за изнајмување, вашите барања за простор и услуги и вашите буџетски ограничувања. Помножете ја просечната локална цена по квадратен метар со количината на простор што му треба на вашата компанија, како што е определено во првиот чекор. Додадете ги трошоците за одржување и комунални услуги, како и проверка на вашата финансиска евиденција, за да дојдете до разумен буџет.

Дознајте ги просечните цени на киријата

Имањето идеја за цените во индустријата ви помага лесно да одлучите каде ќе изнајмите или кое место би било најдобро за вас и вашите вработени. Изнајмувањето на најскапата и најголемата канцеларија наоколу само за да се исполни вашата возбуда за вашиот нов бизнис нема да биде добро за иднината на вашата компанија. 

Размислете за надоместоците за одржување на Канцеларијата

Убаво и апсолутно е неопходно да имате заеднички простори во работниот простор и за вашите вработени да се одморат од работата и да се дружат, но не треба да го заборавите фактот дека заедничкиот простор ќе го користат многу луѓе и може да се случат несреќи. . Дури и ако несреќите не се случат, тие области треба да се одржуваат и да се грижат за нив. 

Истражете ги канцелариите за изнајмување 

Ќе имате многу опции за избор, па затоа е важно да елиминирате некои и да останете со оние кои навистина одговараат на вашите барања. Задолжително проверете го одржувањето и квалитетот на зградата, како и на вашата канцеларија, бидејќи како што споменавме претходно, колку и да е добар вашиот деловен простор, зградата во која се наоѓа сепак ги одредува квалитетот и пристапноста. 

Обрнете внимание на областа во која е канцеларијата

Исто како и колку е важна зградата во која е вашата канцеларија, така и околината на зградата е клучна. Треба да бидете сигурни дека областа е погодна за клиентите и вашите вработени, безбедна, пријателска и лесно достапна.

Пристапност на работното место

Не само за вашите вработени, туку и за вашите клиенти, пристапноста до вашата канцеларија значи многу. Ако сакате вашата канцеларија да биде претпочитана, треба да се грижите за сите и да бидете подготвени да ги покриете нивните посебни потреби. Иако ова е направено голема работа, имањето достапна канцеларија всушност треба да биде норма. 

Обезбедување на зградата и канцеларијата

Не само што канцеларијата е инвестиција, туку е и место каде што повеќето луѓе поминуваат повеќе време отколку нивните домови. Треба да се обезбеди канцеларија и дење и ноќе за сите да се чувствуваат безбедно. Треба да ја третирате вашата канцеларија како богатство. 

Ова се клучните работи на кои треба да внимавате додека барате канцелариски простор. Треба да бидете внимателни и да дозволите експертите да ве водат за да не се каете за вашите одлуки во иднина. Ако сакате да добивате повеќе совети или да научите како да го најдете совршениот канцелариски простор за вас, посетете го istanbul.com!

Често поставувани прашања

Какви канцеларии или работен простор можам да изнајмувам во компанија или установа за работа?
- Деловните и работните простори обезбедуваат разновидни прилагодливи опции на работното место за да се приспособат на различни стилови на работа и потреби. Ова го вклучува, но не е ограничено на, следново: членства на топла работна маса што ви овозможуваат да работите од една или повеќе локации по потреба во отворен канцелариски простор, постојани работни станици тимски канцелариски простор за сместување на стотици работни станици мали приватни канцеларии со 1-6 поединци корпоративни канцеларии и седишта кои се единствени.
Која е дефиницијата за сервисирана канцеларија?
-За неколку часа или денови, сервисираните канцеларии може да обезбедат целосно функционален канцелариски простор. Со нив управуваат специјализирани компании за управување со канцеларии кои комуницираат со добавувачите на услуги и гарантираат дека просторот е дизајниран да ги задоволи барањата на станарите.
Што е управуван канцелариски простор и како функционира?
-Управуваниот канцелариски простор е приспособена канцелариска опција која вклучува повеќе информации за станарите отколку сервисирани канцеларии и поголема помош од традиционалниот канцелариски простор.
Која е разликата помеѓу изнајмување на опремени и неопремени канцеларии?
-За бизниси со помалку од 20 работници, изнајмувањето на опремена канцеларија може да биде исплатлива алтернатива, бидејќи зголемените трошоци за изнајмување може лесно да се надоместат со мала екипа.
Кои прашања треба да ги поставите пред да изнајмите канцелариски простор?
-Наоѓањето соодветно сместување е клучна компонента за успехот на работењето на компанијата бидејќи започнувањето и проширувањето на бизнис бара многу време и работа. Бидејќи ова е толку значајна посветеност, ќе сакате да бидете сигурни дека ќе ја донесете најдобрата можна одлука, што значи да поставувате соодветни прашања.