Билети за кулата Галата и пешачка тура 

Ова е нашиот партнер кој нуди детални групни тури на англиски јазик на најпопуларните атракции во Истанбул. На врвот на кулата Галата, ќе го искусите и истражувате градот од една од најдобрите гледни точки. Исто така, ќе можете да направите кратка прошетка со водич низ туристичката населба Галата. Галата има живи сеќавања за различни култури, етникуми и религии.

  1. Обиколка на Сината џамија и плоштадот Султанахмет 

Istanbul Welcome Card ја обезбедува оваа услуга, која силно ја препорачуваме. Ќе ги откриете и цените сите знаменитости на наследството што го опкружуваат античкиот плоштад на кралството во Истанбул однадвор. Помеѓу спомениците, вашиот водич ќе ве прошета низ историјата на Истанбул, од антиката до модерноста.

  1. Пешачка тура за разгледување на Истанбул

На оваа мала пешачка тура, ќе ги видите најпознатите знаменитости на Истанбул, како и скриените задни улици. Водич на англиски јазик ќе ве научи за византиската и отоманската историја на градот. Посетете ја Света Софија, Сината џамија, Базарот на зачини, Хиподромот и Големата чаршија. На оваа турнеја, ќе научите за местата на интерес, но нема да влезете внатре. Откријте каде пијат и јадат мештаните. Истражете ги знаменитостите на Истанбул, како што се Света Софија и Големата чаршија. Вашиот водич ќе ве научи за историјата на државата. Истражете ги скриените задни улици на градот. Посетете ја Големата чаршија и пазарот за зачини.

  • Неговата цена е 20 долари.
  1. Света Софија - џамија Сулејманије - Голема чаршија

Оваа мала група ја нагласува турнејата низ Истанбул е идеална за посетителите кои првпат сакаат да ги добијат своите грмушки во овој живописен град. Со вашиот водич, истражете ги врвните знаменитости на градот, откријте неколку вистински богатства и дознајте за различните достигнувања на градското архитектонско наследство. Можете да ги видите палатата Топкапи и Големата чаршија, а можете дури и да застанете на пазар за зачини од отоманската ера за да добиете профил на вкус на долгогодишното искуство на отворен пазар. На оваа турнеја со водич од мала група, ќе го откриете најдоброто од Истанбул. Посетете ја џамијата Сулејманије, Аја Софија и Големата чаршија за да ги видите приказите и дистрибутерите со живописни бои. Добијте поперсонализирана тура со само 6 други луѓе и вашиот водич.

  • Неговата цена е 20 долари.
  1. Прошетка со водич во Стариот град на Истанбул

Истанбул е богат со култура и историја како главен град на Византиската и Отоманската империја, а воедно и најголемиот град во модерна Турција. Оваа тимска пешачка турнеја со водич ви овозможува да ги истражите историските места на Истанбул пеш. Одвојте време да ја посетите палатата Топкапи, Света Софија, Хиподромот, Сината џамија, Големата чаршија и други атракции додека шетате низ Султанахмет. Откријте ги историските локалитети на Истанбул со водич. Заминете од централизирано место за состаноци. Пеш, истражете ги најважните историски споменици во центарот на Истанбул. Откријте ја Големата чаршија, Аја Софија и други атракции

Често поставувани прашања

Која е најпознатата чаршија во Истанбул?
Големата чаршија е најпознатата и најсакана чаршија во Истанбул. Оваа локација во Истанбул е исто така една од најголемите и најстарите чаршии што можете да ги посетите.
Колку чини да се влезе во џамијата Аја Софија?
Влезот во џамијата Аја Софија е слободен. Од вас не се бара да платите такса; сепак, добротворните придонеси се многу ценети.
Кога е отворен музејот на палатата Топкапи за посетители?
Освен на одмор, Музејот на палатата Топкапи е отворен од 9 до 6 часот