За Истанбул Контакт

Трговски улици

Види се

Истанбул е рај за љубителите на шопинг, а можете да ги истражувате познатите трговски улици во различни населби во Истанбул.

Историски чаршии и пазари

Види се

Истанбул отсекогаш бил трговски центар во светот, еден од ретките со историја на интеркултурен пазар. Еве големи историски чаршии и пазари за да се заљубите ако сакате шопинг!

Луксузен шопинг

Види се

Истанбул е одлично место за разгалување! Постојат различни трговски центри, улици со познати бутици или историски чаршии кои се посебни за љубителите на луксузот!

Топ трговски центри

Види се

Во Истанбул има многу трговски центри. Некои се огромни со стотици брендови, а некои се само со ограничени брендови за луксузен шопинг.

Продавница за книги и музика

Види се

Барате весници, списанија, книги или музички албуми? Додека шетате низ Истанбул може да видите многу книжарници и музички продавници.

Накит

Види се

Накитот во Истанбул е познат во светот со векови. Од традиционални рачно изработени колекции до дизајнерски, Истанбул е градот што можете да го најдете што и да барате.

Бесплатен данок

Види се

Патниците имаат право на враќање на данокот по купувањето во Турција кога трошат над одредена сума пари.