За Истанбул Контакт

Турска кујна

Види се

Од ќебапи до манти и од салгам до раки, турската кујна е преполна со вкусни и извонредни нешта за да уживате во вашите вкусови.

Традиционална турска храна

Види се

Пробајте ја светски познатата традиционална турска храна. Турската храна се развива откако турскиот народ почна да оди по Земјата.

Улична храна

Види се

На секој агол на Истанбул, лесно е да се најде уличен продавач на храна кој ги продава сите видови традиционални турски улични видови храна. Кога ќе го посетите Истанбул, би било штета да заминете пред да ги пробате познатите печени костени или кокорец.

Ресторан и барови

Види се

Во Истанбул има многу одлични ресторани и барови. Посетете ги најдобрите ресторани и барови во Истанбул за да имате неверојатна храна, да слушате одлична музика во живо и да се забавувате.