За Истанбул Контакт

За Истанбул

Види се

Сè што треба да знаете за Истанбул! Од природата до културата, ги собравме сите важни работи што треба да ги знаете за овој неверојатен град!

Историја на Истанбул

Види се

Откријте ја неверојатната и длабока историја на Истанбул! Разбирањето на историјата на градот ќе ги осветли вашите патувања низ историските места.

Општи информации

Види се

Истанбул е голем град! Не грижете се, ги собравме сите потребни информации за да ви го олесниме животот како турист.

Валута и банкарство

Види се

Валута на Турција, како да ги користите вашите кредитни картички во Истанбул и како да разменувате пари во Истанбул. Сè што треба да знаете за валутата и банкарството во Истанбул!

Основи на турски јазик

Види се

Во Истанбул локалните жители зборуваат турски. Иако има многу луѓе кои знаат англиски, секогаш е подобро да знаете уште еден јазик: па зошто да не и турскиот?

Што е со Истанбул

Види се

Истанбул има жив и богат градски живот. Овде можете да видите и споделувате настани, отворање, спортски настани, концерти и многу други случувања во Истанбул.