За Истанбул Контакт

Откријте го Истанбул

Види се

Откријте го Истанбул! Овде можете да најдете се што треба да знаете за Истанбул. Дознајте повеќе за длабоката историја на Истанбул и живиот живот на градот денес.

Храна и пијалоци

Види се

Истанбул е неверојатен град не само по својата историја туку и по својата богата култура на храна. Можете да најдете не само одлична турска кујна, туку и храна и пијалоци од целиот свет.

Превоз во Истанбул

Види се

Истанбул е преполн град, а сообраќајот може да биде густ. Ова е причината зошто многу староседелци, како и туристи, претпочитаат јавни транспортни правци во градот. Во овој дел, можете да дознаете повеќе за тоа како функционира транспортот и кој е најдобриот начин да се движите низ градот.

Референци

Види се

Одете на шопинг низ Истанбул! Истанбул е историски и културно богат град, но исто така е модерен центар на модата и шопингот.